Sorozatok

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? – Kezdett a 6. évad

A jelenlegi sorozatszezont sok szériarajongó keserédesen fogadta. Egyrészt boldogok voltak, amiért folytatódik a kedvenc műsoruk, másrészt pedig amiatt szomorkodtak, mert tudták, itt a vég. Számtalan nagyszerű produkció ugyanis hamarosan véget ér, amikről már biztosan tudjuk, hogy nem kapnak folytatást. Ezek közé a szériák közé sorolható a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot is, ami a nemrégiben kezdődött hatodik évaddal már egészen biztosan véget fog érni. Jelenlegi cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy az eddig megjelent epizódok alapján miként startolt el a záró szezon, és érdemes-e belenéznetek, ha még nem tettétek meg. Figyelem, a továbbiakban spoilerekkel folytatjuk!

A széria egy sikeres ügyvédnőről szól, aki a jogi pálya mellett egyetemi tanárként is dolgozik. Tantárgya a “Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?” nevet viseli, ami egyben a sorozat címe is. Az óráit látogató diákok közül páran belekeverednek egy gyilkossági ügybe, amelynek áldozata nem más, mint az ügyvédnő férje. Az elkövetett bűntény összehozza a szereplőket, és a “Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?” mondat már nem csak elméletben, de gyakorlatban is érvényes lesz rájuk.

Annalise Keating és tanítványainak története 2014 szeptemberében indult el az abc csatornán, és a nézők nagy lelkesedéssel fogadták. Ennek fényében természetesen nem volt kérdés, hogy a Peter Nowalk által megálmodott sorozat a második évadra ugyancsak visszatér. A másodikat hamar követte a harmadik, majd a széria elért a hatodikhoz is. A készítők nem árultak zsákbamacskát, hiszen a berendeléssel egy időben bejelentették, hogy ez lesz a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot utolsó évada. A befejezés hírét a rajongók vegyesen fogadták. Volt, aki örült, hogy méltó lezárást kap a sorozat, míg másokat felbosszantott a döntés. A legutolsó szezon szeptember 26-án kezdődött el, és akárcsak a korábbi évadok, ez is igen eseménydúsnak ígérkezik.

A szereplőgárda az előző szezonhoz képest kisebb változásokon esett át, de a régi arcok nagy része természetesen visszatért. Viola Davis ismét Annalise Keating bőrébe bújt, és Billy Brown is újra magára öltötte Nate Lahey szerepét. Ugyacsak viszont láthajtuk a Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Charlie Weber és Liza Weil által alakított karaktereket. Karla Souza, aki korábban Laurel Castillot formálta meg, távozott a vezető színészek közül, míg Rome Flynn és Amirah Vann szereplői csatlakoztak az állandó gárdához. Fontos mellékszerep jut ugyanakkor a hatodik évadban Marsha Stephanie-nak, aki Gabriel Maddox (Rome Flynn) édesanyjaként tűnik fel a sztoriban.

A széria egyik jellegzetessége, hogy minden egyes epizód elején kapunk egy rövid előretekintést az évadzáróban bekövetkezendő eseményekről. Előre tudjuk tehát, mi fog történni, de az, hogy a karakterek miként jutnak el oda, vagy valóban azt látjuk-e, amit hiszünk, egyelőre rejtély. A hatodik évad legelső részében látott kis jelenet megdöbbentő eseményre utal nekünk, ami nem más, mint Annalise temetése. A kezdeti sokk után a nézők újra a jelenben találják magukat, ahol az ügyvédnőt egy rehabilitációs központban találjuk, ahová az alkoholproblémái miatt vonult be. Ahogyan azt sejteni lehet, nem tölt el túl sok időt az intézményben, és hamarosan újra a tanítványai védelmezőjeként lép elő. Az FBI szünet nélkül próbálja bebizonyítani, hogy Annalise megölte a férjét, és a sikerük érdekében Sam korábbi feleségét, Vivian Maddox-ot is bevetik.

Laurelnek a kisbabájával együtt nyoma veszett. Frank minden erejével azon dolgozik, hogy kiderítse mi történt vele, de mindaz az információ, amit sikerül felderítenie, arra utal, a nő önként távozott. Természetesen ez még semmit nem jelent, hisz a széria előszeretettel vezeti félre a nézőit. Az azonban biztos, hogy az eddig leadott epizódokban sem Laurel, sem a kicsije nem volt látható.

Annalise tanítványainak is mozgalmasan alakul az élete. Michaela megtudja, hogy a biológiai apja életben van, és mindenáron szeretné felvenni vele a kapcsolatot. Asher nővére a semmiből váratlanul felbukkan, míg Connor egy bírósági ügy során akarva-akaratlanul is bajba keveri magát. Természetesen mindezek mellett az FBI a nyomukban lohol, és a a lebukás veszélye egyre inkább fenyegeti őket.

Az első pár rész kétségkívül mozgalmasra sikeredett, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Az epizódokon látszik, hogy a készítők készülnek a nagy fináléra, és lassan minden történetszál egybefonódik. A színészek munkájának és magának a forgatókönyvnek köszönhetően egy rendkívül izgalmas, és érzelmekkel teli szezont kapunk, amibe az ember könnyen belefeledkezik. Mindeddig az egyik legemlékezetesebb jelenet a szezonban az, amelyben Annalise a rehabon tanult terápiás gyakorlatot végezteti el a tanítványaival. Garantálni lehet, hogy könny nem marad szárazon.

Az utolsó szezon összességében pozitívan kezdett, és ha képes tartani a jelenlegi színvonalat, akkor méltóképpen zárhatják le az eddigi éveket.

Hozzászólások