Könyvek

Hírszerzés vagy igazságszolgáltatás?

Edward Snowden neve valószínűleg mindannyiunk számára ismerősen cseng. Ez az amerikai ember volt az, aki a hírszerzéstől való kilépése után nyilvánosságra hozta, hogyan próbál az állam behatolni minden ember magánéletébe azzal, hogy minden egyes telefonhívást, SMS-t és elküldött e-mail üzenetet megfigyel és rögzít. Ezzel természetesen hatalmas botrányt szított, hiszen egy olyan globális méretű dologról rántotta le a leplet, ami mindannyiunkra kihatással lehet. De milyen ember lehet ő valójában? Mi vezette odáig, hogy meglépje ezt a tette? Mindez kiderül a 21. Század Kiadó gondozásában megjelenő memoárjából!

– Edward Snowden huszonkilenc évesen úgy döntött, hogy feladja a jövőjét az ország java érdekében – nyilatkozta John Sargent, a Macmillan Publishers USA vezérigazgatója. – Óriási bátorságra volt szükség ahhoz, hogy ezt megtegye. Akár szimpatikusnak tartjuk Snowdent, akár nem, tagadhatatlan, hogy egy hihetetlen amerikai történet az övé. Kétség nem fér ahhoz, hogy a világ jobb hely lett az ő közreműködésével, neki köszönhetjük, hogy mindenki nagyobb biztonságban tudhatja a magánéletét. A Macmillan nagyon büszke arra, hogy megjelentetheti a Rendszerhibát.

Magyarországon a világpremierrel egyidőben 2019. szeptember 17-én jelenik meg Edward Snowden Rendszerhiba című könyve a 21. Század Kiadó gondozásában. A mű megjelentetője az USA-ban a Metropolitan Books, Nagy-Britanniában a Pan Macmillan, Németországban a Fischer Verlag – a világjogokat a Macmillan csoport birtokolja.
Ebben az önéletrajzi kötetben Snowden először mondja el a teljes történetét, hogy az olvasó is betekintést nyerhessen abba mi vezérelte tettében, milyen szerepe volt a lehallgatási rendszer kialakításában és milyen lelkiismereti válságot élt át emiatt.

A Rendszerhiba egyszerre több mint húsz országban jelenik meg 2019 szeptemberében. Magyarországon a 21. Század Kiadó  gondozásában lát napvilágot. A kiadóküldetésének tekinti, hogy kiálljon a szabadság, a demokrácia és az ökológiai tudatosság értékei mellett a könyvkiadás eszközeivel, ezért adja közre többek között Jonathan Franzen vagy Timothy Snyder könyveit.

A könyv hamarosan előrendelhetővé válik a 21. Század Kiadó oldalán! 

Hozzászólások