Filmek

Hangolódás Valentin-napra – filmek

Február 14-e nem mindenkinek jelenti ugyanazt, azonban már az üzletek polcain a Valentin-napi dekorációk és meglepetések köszönnek vissza. Mi most azonban inkább hangulatkeltéssel készültünk nektek a szerelmesek napjára, legyél akár szingli vagy párkapcsolatban élő. Ha az első akkor azért, hogy kikapcsolódhassatok és egy tartalmas estétek legyen  ha pedig a második, akkor pedig azért olvasd tovább a cikket, hátha egy kis tippet tudunk adni 14-e estéjére.

Elsőként néhány romantikus filmajánló, amelyek megadhatják a hangulatot a szerelmesek napjára.

Minden, minden

A két évvel ezelőtti szerelmes történet sokakat magával ragadott, ezért Valentin-napra is hangolódhattok ezzel a filmmel. Madeline furcsa betegségben szenved, emiatt az otthonát nem hagyhatja el. A lány okos, érdeklődő, kíváncsi a világ dolgaira, azonban édesanyja határozottan védi a lánya érdekeit, hiszen egy kisebb fertőzés is halálos lehet a számára. A szomszédba azonban egy új család költözik, Maddynek pedig rögtön szimpatikus lesz, aki ugyanúgy érdeklődik a lány iránt. Üzenetben kommunikálnak, egyre jobban megismerik egymást, míg végül Maddy mindent megtenne azért, hogy Ollyval lehessen. Kockára téve ezzel az egészségét is.

500 nap nyár

Summer és Tom 500 napot töltöttek együtt, majd a lány szakított a fiúval. Tom nem tudja feldolgozni az elválást, azt, hogyan jutottak el idáig. Summer számára azonban csak kaland volt a fiúval együtt töltött idő, míg Tom igyekszik végig gondolni a múltat, hol hibázhatott. Felidézi találkozásuk első pillanatát, ahol minden elkezdődött.

P.S. I Love You

Gerard Butler és Hilary Swank szerelmes filmje elvarázsolja a nézőt.
Holly és Gary nagy boldogságban élnek. Azonban, amikor férje súlyos betegségben meghal, a nő teljesen összeomlik, nem akar tovább élni, bezárkózik a lakásukba. Garry azonban tudta mi lesz szerelmével a halála után, ezért számos levelet írt Hollynak, amit különböző időben kap meg. Ezek feladatokat rejtenek, amivel szeretné, ha felesége új életet kezdene és boldog lenne. Az elsőt Holly épp a harmincadik születésnapján kapja meg, amelyben Garry kéri, hogy menjen és ünnepelje meg a születésnapját.

Fogadom

A friss házasok, Leo (Channing Tatum) és Paige (Rachel McAdams) élete megváltozik, amikor autóbalesetet szenvednek. Mindketten túlélik a balesetet, azonban Paige súlyosan megsérül. Miután felébred a kómából kiderül, hogy nem emlékszik semmire az elmúlt öt évből. Leo igyekszik segíteni a lánynak, hogy felidézhesse a baleset előtti éveket, azonban kitartónak kell lennie, hogy feleségét visszaszerezhesse.

Büszkeség és balítélet

Klasszikus film Jane Austen regényéből, Keira Knightley és Matthew Macfayden főszereplésével.
Elizabeth, a Bennett család egyik legidősebb lánya. Származása nemesi, azonban nem tehetősek, ezért fontos lenne, hogy vagyonos kérőt találjanak a lányoknak. A szomszédságba költözik egy agglegény, Mr. Bingley, aki igen jómódú, akárcsak barátja, Mr. Darcy is, aki első pillanattól kezdve érdeklődik a lázadó és szókimondó Lizzie iránt. Mr. Bingleynek megtetszik Elizabeth nővére, Jane, aki örömmel hozzámenne a férfihoz, ám az hirtelen elköltözik. Lizzie biztos benne, hogy Mr. Darcy áll a szerelmesek szétszakítása mögött, azonban egyre jobban megismeri a férfit. A kezdeti ellenszenv kezd átalakulni, és a két lélek egymásra talál.

Szerelmünk lapjai

Allie (Rachel McAdams) gazdag családba született, míg Noah (Ryan Gosling) szegénynek, és a fatelepen dolgozik, hogy apjával meg tudjanak élni. Egy napon a két fiatal találkozik és Noah addig nem tágít, míg a lány bele nem egyezik egy randevúba, majd hamar egymásba is szeretnek. A lány családja azonban ellenzi a kapcsolatot, Allie mégis kitart Noah mellett, pedig állandó konfliktus jellemzi a kapcsolatukat, mégis hatalmas szerelem tombol közöttük. A család a nyár végén elutazik, a lány pedig folytatja a tanulmányait. Mindkettejük élete megváltozott, de néhány évvel később a útjaik újra találkoznak, feléled bennük a szerelem, a lánynak pedig választania kell az évek alatt felépített élete és Noah között.

Micsoda nő

Julia Roberts és Richard Gere romantikus vígjátéka. A filmben egy gazdag férfi érkezik Los Angelesbe, üzleti ügyben. Egy este gondja akad az autójával, amikor odasétál mellé egy prostituált, aki felajánlja a segítségét, majd elviszi a férfit a hotelba, ahol vele tölti az éjszakát.  Kettejük története azonban bonyolódni kezd, amikor egy üzleti vacsorára a gazdag Edwardnak egy hölgy társaságában kell érkeznie, erre pedig Viviant kéri fel. A nő vásárlásba kezd, hogy megfeleljen a jómódú, előkelő vacsorán, azonban kellemetlen helyzetbe keveredik, amikor senki sem foglalkozik vele az üzletekben. Viviannak a szálloda igazgatója lesz a segítségére, aki igyekszik mindenre megtanítani a lány. Végül pedig Edward és Vivian napról napra közelebb kerülnek egymáshoz.

Valentin-nap

A Valentin-nap a szerelmeseké, azonban egyesek élete épp bonyolódik, új kapcsolatok születnek vagy érnek véget. A történetben megismerhetünk több párt, akiknek pont február 14-e az, ami megváltoztat, a szereplők élete ezzel a nappal legyen jobb vagy tanulságosabb. A 2010-ben készült filmben olyan hírességek szerepelnek, mint Jessica Alba, Ashton Kutcher, Erik Dane, Jessica Biel, Anne Hathaway vagy épp Jamie Foxx. 

+ 1  Magic Mike

Eddig a pároknak kedveztünk leginkább, de természetesen bárki megnézheti ezeket a filmeket, akinek felkeltettük az érdeklődését. Végül egy kis csajos filmet ajánlunk nektek, ami azért Valentin-napkor is éppen jókor jön.
Magic Mike, akit nem mellesleg Channing Tatum alakít, sármos, jóképű férfi, aki eléggé sokoldalú. Szívesen tervez bútorokat, azonban esténként különleges táncot mutat be a Club Xquisite színpadán, több férfitársával. Amilyen a tánc, olyan  a gázsi, a nők pedig szívesen látogatnak el Dallas (Matthew McConaughey) klubjába. A tulajdonos szemet vet egy fiatal fiúra, akinek betanítását Magic Mike vállalja. A 19 éves fiúnak hamar nagy rajongótábora lesz, Mike pedig megismerkedik Adam nővérével.

Reméljük kicsit feldobtuk a szerelmesek napját és szívesen megnéztek néhány filmet ezek közül. Nektek melyek a kedvenc romantikus filmjeitek? 

Hozzászólások