Könyvek

Hamarosan új Moskát Anita kötet érkezik!

A méltán népszerű írónő pár nappal ezelőtt rántotta le a leplet a hamarosan érkező novelláskötetének borítójáról közösségi média felületein. A könyv ráadásul várhatóan már a júniusra Könyvhétre érkezik a Gabo Kiadó gondozásában, úgyhogy egyáltalán nem kell már sokat várnunk rá. Tíz történetet olvashatunk majd benne; kilenc novellát és egy kisregényt, a címe pedig A hazugság tézisei lesz!

Kaptunk már egy fülszöveget is, amit olvasva biztosak lehetünk benne, hogy a szokott eredeti ötleteket és agyafúrtságot várhatjuk az írónőtől. Ő maga Facebook-oldalán csak úgy jellemezte a történeteket, mint „…furcsa mágikus világokról, diszfunkcionális kapcsolatokról és nehéz döntésekről.”

A borító – Szabó Vince munkája – pedig egyszerűen gyönyörű lett, már ez is sejteti azokat a különleges világokat, melyeket Moskát Anita a lapokra álmodott nekünk. Egyszóval mi már alig várjuk, hogy a kezünkbe kaparinthassuk ezt a kincset és minél előbb elmerülhessünk ezekbe a sokszor keserédes, ám mindig meglepő és tanulságos történetekbe.

Moskát Anita – A hazugság tézisei

Mi történik, ha belenézel a fekete monitorba? Hogyan őrzik meg a hátországban maradó családtagjaikat a háborúba vonuló katonák? Milyen, ha a halott apa tudata az okosház rendszerébe költözik? Hazugságokból felépülő életek és világok jelennek meg ebben a novelláskötetben: fizikai törvényeket szerződésekkel manipuláló jogászok, fénylő istengyereket váró leányanyák, áldozatot követelő tavak és hazugságokból városokat emelő építészek. Moskát Anita olyan, mint a kötet kisregényének szerződéskötője: pontosan ismeri a valóságot, hogy aztán a paraméterek átírásával új valóságokat hozzon létre. Első regénye 2014-ben jelent meg, és az eltelt évek alatt a magyar fantasztikus irodalom egyik legeredetibb és legizgalmasabb írójává vált. A Horgonyhely, majd a Zsoldos Péter-díjat nyert Irha és bőr c. regényei mellett számos novellája jelent meg antológiákban, zsáner- és szépirodalmi magazinokban. A hazugság tézisei ezek legjobbjaiból és új írásokból válogat.

Hozzászólások