Könyvek

Hamarosan érkezik Az auschwitzi tetováló szerzőjének legújabb regénye!

Heather Morris népszerű trilógiájának befejező kötetét az Animus Kiadó hozza el nekünk, várhatóan már a jövő hónapban!

A történet főszereplője három testvér, Cibi, Magda és Livi, akik még kisgyerekkorukban megfogadják az apjuknak, hogy soha nem hagyják el egymást és mindig vigyázni fognak a másikra. Ám elérkezik 1942 és a nővérek sem kerülhetik el a deportálást. Livit elviszik a nácik a kis csehszlovák faluból, ahol addig él, Cibi pedig vele tart, hogy megóvja őt. A tizenhét éves Magda egyedül marad otthon az apjukkal, remélve, hogy nem jönnek el hamarosan érte is. Ám a sorsát ő sem tudja elkerülni, így rövidesen mind a három lány az auschwitzi haláltáborban találja magát. Itt találnak újra egymásra és habár kis híján belehalnak a folyamatos robotolásba és az őrök kegyetlenkedéseibe, megfogadják, hogy bármi történjen is ők ki fog tartani.

Ez a lezárás egyszerre ígérkezik szívszorítónak és reménnyel telinek, mi már nagyon várjuk, hogy olvashassuk! Külön érdekesség, hogy igaz történet alapján íródott, a könyvben szereplő nővérek közül ketten ma is élnek még Izraelben, és az írónőt bízták meg azzal, hogy elmesélje történetüket.

A megjelenésre sem kell már nagyon sokat várnunk, ugyanis a kötet már 2022. május 9-től elérhető lesz. Sőt, akár már most előrendelhetjük a kiadó oldaláról 20% kedvezménnyel.

Heather Morris – A három nővér

Az ​auschwitzi tetováló és a Cilka utazása szerzőjének új regénye, a trilógia befejező kötete a bátorságról és egy eltéphetetlen kötelékről szól, mely reményt adott a reménytelenségben

Cibi, Magda és Livi kislányként fogadalmat tesznek az édesapjuknak, hogy mindig vigyázni fognak egymásra, bármi történjék is. Amikor évekkel később, 1942-ben a tizenöt éves Livit deportálják a nácik abból a csehszlovákiai városkából, ahol élnek, az alig négy évvel idősebb Cibi állja a szavát, és elkíséri őt Auschwitzba, hogy megóvja vagy vele haljon meg. Mindeközben a tizenhét éves Magda otthon bujkál édesanyjával és nagyapjával, próbálja elkerülni, hogy a nácik őt is begyűjtsék, ám hamarosan rákerül a sor.
A haláltábor borzalmai közepette az immár újra egymásra talált három testvér majdnem belehal az éhezésbe és a robotba, az őrök kegyetlenkedéseibe. Ám ekkor újabb ígéretet tesznek. Megfogadják, hogy egymásba kapaszkodva életben maradnak. Harcolni fognak, hogy túléljék Auschwitz-Birkenau poklát, majd a halálmenetet, át a háború sújtotta Európán, és mindent, ami még rájuk vár.
A regény igaz történet alapján íródott, az események érintik Lale, Gita és Cilka történetét is. A Meller nővéreknek, akik közül ketten ma is Izraelben élnek rokonok és barátok körében, Heather Morrisra esett a választásuk, hogy elmesélje és újrateremtse a történetüket csodálatos új bestsellere, A három nővér lapjain.

Hozzászólások