Könyvek

Háborús kémregény érkezik az Agave Kiadónál!

Több más kiadó mellet az Agave is gőzerőkkel készül az egy év kihagyás utáni első Könyvhétre. Az új címek közül már jó párat nyilvánossá is tettek, ezek között pedig nem egy figyelemfelkeltő történet kapott helyet. Ilyen például az Ariel Lawhon által írt Fedőneve Héléne is!

A Fedőneve Héléne egy igaz történeten alapuló, a második világháború idején játszódó kémregény. Főszereplője, Nancy Wake a háború kitörése előtti években újságíróként dolgozik Párizsban, ahol megismerkedik a dúsgazdag iparmágnással, Henri Fioccával. Rövidesen egymásba szeretnek és össze is házasodnak. Ám az esküvő után nem sokkal a németek megszállják Franciaországot és Nancy kénytelen lesz álnevet felvenni.

A regényből megtudhatjuk hogyan csempészett iratokat a németek orra előtt, hogy a zsidók Spanyolországon keresztül szabadon menekülhessenek a megszállók karma elől. Ettől még az sem tántoríthatta el, hogy az ő fejére is ötmillió frankos vérdíjat tűzött ki a Gestapo és végül a Pireneusokon át kellett elmenekülnie üldözői elől. Ezek után láthatjuk, hogyan csatlakozott az angol SOE-hez (Különleges Hadműveletek Végrehajtó Egysége), hogy aztán az ellenállás egyik vezéralakjává váljon.

A Fedőneve Héléne, egy csodálatosan erős és bátor nő története, aki akár az életét is képes lett volna feláldozni azért, hogy az üldözötteken segítsen. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk a könyvre, ami a Goodreads-en tavaly az év legjobbjai közé került. Ha pedig mindez nem lenne még elég indok az olvasásra, akkor még hozzátesszük: a műből hamarosan sorozat is készül, a Tenet színésznője, Elizabeth Debicki főszereplésével.

A könyvet már elő is tudjátok rendelni a kiadótól 35% kedvezménnyel. A fordítás Török Krisztina munkáját dicséri, várható megjelenés: 2021. augusztus 31.

Ariel Lawhon- Fedőneve Heléné

Ariel ​Lawhon lenyűgöző, igaz történeten alapuló történelmi regénye a társasági hölgyből kémmé avanzsált Nancy Wake életéről.

Nancy Wake 1936-ban Párizsban él, és a Hearst konglomerátum újságírójaként dolgozik. Itt ismeri meg a dúsgazdag francia iparmágnást, Henri Fioccát, akinek hamar elcsavarja a fejét, és ráveszi, hogy vegye őt feleségül. Nem sokkal később a németek megszállják Franciaországot, és az újdonsült Mrs. Fiocca kénytelen máris egy újabb nevet felvenni: egy háborús fedőnevet.

A Fedőneve Hélène Nancy Wake második világháborús krónikája, akinek a nevét a világon mindenkinek ismerni kellene. Megtudjuk, hogyan csempészett iratokat a Vichy szabad zónában, hogy az üldözöttek Spanyolországon át menekülhessenek a nácik elől. Végigkövethetjük a saját menekülését a Pireneusokon át, miután a Gestapo ötmillió frankos vérdíjat tűzött ki a fejére. Megismerhetjük az angol SOE (Különleges Hadműveletek Végrehajtó Egysége) soraiba való csatlakozásának körülményeit, és hogy hogyan lett ezután a francia ellenállás egyik legbefolyásosabb vezére.

A Fedőneve Hélène fordulatokban gazdag, izgalmas kémregény a második világháború idejéről. Ariel Lawhon a történelmi hűséget betartva, de az ismeretlen részekben a képzeletére hagyatkozva mutatja be Nancy Wake lebilincselő és mozgalmas történetét szerelemről, önfeláldozásról és megingathatatlan eltökéltségről.

Hozzászólások