Könyvek

Ha kíváncsi vagy egy ápolónő tapasztalataira, ezt el kell olvasnod

Az egészségügyben dolgozók munkája az egyik legnemesebb mind közül. Nincs ember, akinek az életében ne lenne olyan orvos vagy ápoló, akivel szemben mérhetetlen hálát érez egy megmentett élet vagy akár csak egy elviselhetőbbé tett lábadozás miatt. A Szólj a kedvesség nyelvén! Christie Watson ápolónőként szerzett személyes tapasztalatait, ápolónővé válásának igaz történetét meséli el, miközben számos megható, megrendítő eseten keresztül betekintést nyújt az angol egészségügybe.

Christie Watson – Szólj a kedvesség nyelvén

“Egy rendkívüli könyv életről és halálról, olyan ragyogóan megírva, hogy az embernek eláll a lélegzete.” Ruby Wax

Jöjjenek velem a kórtermekbe, legyenek tanúi születésnek és halálnak. Elhaladunk a koraszülöttosztály, majd a kórtermek dupla ajtaja előtt; végigsietünk a folyosón, közben újraélesztünk egy beteget, aztán tovább a gyógyszertár és a személyzeti konyha mellett, egyenesen a baleseti és sürgősségi osztályra. […] Útközben sok emberrel fogunk találkozni: betegekkel, rokonokkal, kórházi személyzettel – akiket talán már ismernek is. Hisz életünk során mindannyian szorultunk már ápolásra. És ápolók vagyunk mindannyian.
“Rémisztő, ugyanakkor gyengéd, de mélységesen igaz.”
Jacqueline Wilson

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?