Geek

Genshin Impact – a tavalyi év egyik legjobb játéka

2020 őszén jelent meg a Genshin Impact, ami egy teljesen ingyenes játék a miHoYo-tól. Csak online és korlátozott multiplayer móddal rendelkezik, amely akár négy játékos együttes szórakozását is lehetővé teszi. Nem csak számítógépen játszhatunk vele, hanem például PlayStation 4 és 5, Android és iOS rendszerben is, továbbá a Genshin Impact megjelenését Nintendo Switch-re is tervezik.

A Genshin Impact egy Teyvat nevű fantáziavilágban játszódik, amely hét különálló nemzetnek ad otthont: Mondstadt, Liyue, Inazuma, Sumeru, Fontaine, Natlan és Snezhnaya. Ezek pedig egy-egy elemhez és Istenhez vannak kötve.  A történet egy iker testvérpárt követ, akiket Utazókként emlegetnek és számos világot bejártak, de Teyvatban egy ismeretlen isten elválasztotta őket egymástól. Az Utazó átmegy Teyvaton, hogy elveszett testvérét keresse társával Paimon-nal együtt. Ezáltal pedig belekeveredik a többi nemzet, istenek és a világ ügyeibe.

A karakterek

A karakterek a hét természetes elem egyikét irányítják: Cryo, Dendro, Pyro, Hydro, Anemo, Electro és Geo, amelyek megfelelnek a jégnek, a természetnek, a tűznek, a víznek, a levegőnek, az elektromosságnak és a földnek. Ezek az elemek különböző módon léphetnek kapcsolatba. Továbbá minden szereplőnek két egyedi harci képessége van: egy elemi készség és egy elemi kitörés. A többjátékos mód kooperáció formájában érhető el. Legfeljebb 4 játékos játszhat együtt a túlvilágon és csatlakozhat a domainekhez.

Érdekességek

A történet előrehaladásához mindenképpen teljesíteni kell a küldetéseket. Egy csapatban négy karakter lehet és ezeket mind meg tudjuk szerezni ingyen, a játékon összegyűjtött primogenekből. Számos játékon belüli prémium pénznem létezik, amelyet alkalmazáson belüli vásárlásokkal és játékkal lehet megszerezni, felhasználható karakterek és fegyverek megszerzéséhez a gacha rendszert kell használni.

A Gensin Impact több nyelven játszható, például japánul, kínaiul, koreaiul és angolul. Be lehet állítani azt is rajta, hogy például japánul szólaljanak meg a karakterek és angolul írják ki a szöveget vagy fordítva, ezt a játékos dönti el.

A Legend of Zelda: A vadon lélegzetet a fejlesztői csapat nagyra tartja és a Genshin Impact egyik fő inspirációjaként említik. A célja az anime művészeti stílusának ötvözése a valós világ kultúráinak több kulcselemével.

Összességében

A játék folyamatosan fejlődik. Újabb és újabb tárgyakat, karaktereket kapunk, amitől a Genshin Impact 2020-ban az év egyik legjobbjává vált. Általában pozitív fogadtatásban részesült, a kritikusok dicsérték a harcot és a nyílt világ szabadságát, míg a végjátékra némi kritika hangzott el. A játék két hónap alatt több mint 393 millió dollárt keresett mobil eszközökön.

Hozzászólások