Filmek

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 júliusi filmpremierek

Júliusi filmpremierek érkeznek! Felkészültetek? Most is, mint mindig, jöttünk, hogy bemutassuk nektek azokat a műveket, amikre érdemes egy mozijegyet vásárolni és nagyképernyőn át csodálva megnézni őket. A Netflix újdonságok sem maradnak ki ebből az ajánlóból, ti melyiket várjátok a legjobban?

Július 6.

Kezdjük a júliusi filmpremierek listánkat a Girl in the Picture című Netflix alkotással, ami egy remek kis krimi, ráadásul igaz történet alapján készült. A 30 éves rejtély megfejtésére irányuló történet azt meséli el, hogy ki volt Sharon Marshall, és miért volt ismeretlen mindenki előtt? Sharon több nevet viselt, mint bárki valaha. Sharon belekényszerült a gonosz csapdájába, ugyanis édesanyját feleségül vette az a Franklin Delano Floyd, akit gyilkosként, nemi erőszaktevőként ismerhetnek az amerikaiak. Hogy mi Sharon tragikus története? Azt a Netflixen július 6-tól megtudhatjuk.

Július 6-án érkezik szintén a Netflix kínálatába a Hello, Goodbye and Everything in Between című film. Ez az elbűvölő romantikus vígjáték a népszerű To All the Boys franchise producereitől és Jennifer E. Smith legkelendőbb könyvén alapul. A történet szerint, miután az egyetem előtt megegyeztek a szakításról, Clare (Talia Ryder) és Aidan (Jordan Fisher) utolsó estéjét párként töltik egy utolsó epikus randevún. Miközben visszakövetik kapcsolatuk lépéseit, az első köszönéstől és csóktól az első vitájukig, fordulópont felé haladnak a válaszok keresésében – maradjanak együtt, vagy örökre elköszönjenek?

Július 7.

Végre elérkezett a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmnek a premierje is és ezáltal Thor kalandjai folytatódnak. A rendező ismét Taika Waititi, aki a 2017-es Thor: Ragnarok című alkotást is készítette. A film ott folytatódik, ahol a Végjáték befejeződött, azaz ahol Thor (Chris Hemsworth) a Galaxis őrzőivel indul kalandozni. Azonban hamar vissza kell térnie saját világába, ugyanis egy galaktikus gyilkos jelenik meg, Gorr, az Isten Mészáros (Christian Bale), aki az istenek megölésére törekszik. A fenyegetés leküzdésére Thor Valkűr királyt, Korgot és egykori barátnőjét, Jane Fostert kéri segítségül, aki – Thor meglepetésére – megmagyarázhatatlan módon Hatalmas Thorként forgatja mágikus kalapácsát, a Mjolnirt. Együtt belevágnak egy megrázó kozmikus kalandba, hogy feltárják Gorr bosszújának titkát, és megállítsák őt, mielőtt túl késő lenne. Különféle MCU-karakterek megjelenése is várható mind a Thor sorozatból, mind a nagyvilágból. Mi már igazán várjuk, hogy megnézhessük ezt az újabb Marvel remekművet!

Július 8.

Július 8-án újabb Netflix alkotással találkozhatunk, mégpedig a francia Les Liaisons Dangereuses romantikus drámával. Miközben az ártatlan Célène (Paola Locatelli) beleszeret a népszerű szörfösbe, Tristanba (Simon Rérolle) új iskolájában, nem is sejti, hogy Tristan és az Instagram-királynő, Vanessa (Ella Pellegrini) kegyetlen fogadásának tárgya. Ez egy igazán klisés sztori, sokszor találkozhattunk vele, de meglátjuk mit hoznak ki belőle a franciák.

Július 14.

A júliusi filmpremierek közt jön egy hátborzongató és nyomasztó film is, ami a Bezárva, azaz a Shut In címet kapta. Az előzetes alapján egy igazán jó horror elébe nézünk, de reméljük nem spoilereztek el mindent. A történet szerint egy fiatal, kétgyermekes édesanyát az erőszakos exe és annak szintén őrült barátja bezárja a saját kamrájába, ahonnan nem igazán talál kiutat. A Bezárva egy igazán kiemelkedő alkotás is lehet, amit a Disturbia és az xXx rendezője, készített. A főszerepben Rainey Qualley, Jake Horowitz és Vincent Gallo lesz, valamint feltörekvő gyerekszínészek fognak alakítani benne.

Július 15.

Dakota Johnson újabb Netflix alkotásban csillogtatja meg tehetségét, mégpedig a Persuasion című kosztümös, romantikus filmben. A történet egy Anne Elliot nevű nő életét követi nyomon, akinek újra belép az életébe egykori szerelme, Fredrick Wentworth (Cosmo Jarvis). Első találkozásukkor feleségül is mehetett volna hozzá, de családja meggyőzte őt, hogy utasítsa el a lánykérést. Most azonban megragadja a második esélyt. Annenak választania kell, hogy hátra hagyja a múltat, vagy a szívére hallgat. A Persuasion film Jane Austen azonos című regényének az adaptációja.

Július 22.

Már korábbi cikkünkben olvashattatok arról, hogy A szürke ember könyvben és filmként is egy időben érkezik, , és főszereplésével. Igazi sztárdömpinggel találkozhatunk ebben az akciófilmben. A történet szerint a CIA egyik legképzettebb exügynöke – akinek a valódi kiléte véletlenül sem ismert – sötét titkokat tár fel, arra ösztönzi egykori pszichopata kollégáját, hogy vérdíjat tűzzön ki rá. Ezzel pedig elindítja a nemzetközi merénylők által folytatott globális hajtóvadászatot.

Július 28.

A moziban láthatjuk majd a DC Szuperállatok ligája című mesefilmet, amiben a legnagyobb hősök állatai lesznek a főszereplők. Krypto, a Szuperkutya és Superman elválaszthatatlan legjobb barátja, ugyanazokon a szuperképességeken osztoznak, és egymás mellett küzdenek a bűnözés ellen Metropolisban. Azonban a Kryptonak meg kell tanulnia uralni a képességeit, amikor Supermant elrabolják. Krypto menhelyi háziállatokból álló csapatot állít össze, akik szuperképességeket kaptak: egy Ace nevű vadászkutya, aki szupererőssé válik, egy PB nevű malac, aki óriásira nőhet. -méretű, Merton nevű teknős, aki szupergyors lesz, és egy Chip nevű mókus, aki elektromos erőre tesz szert. Mi már most nagyon imádjuk a filmet, amihez szinkronszínészként csatlakozott például Dwayne Johnson, Kevin Hart vagy Keanu Reeves.

Végezetül a júliusi filmpremierek közt jön a Bunker Game-Legbelső félelem című horrorfilm, amiben egy élőszereplős szerepjátékba csöppenünk bele, de rossz vége lesz. Sok rejtélyes baleset mellett most Greg (Lorenzo Richelmy), a játék ötletgazdája tűnik el. A személyzet pedig elkezd utána járni, mi lehet ennek az oka, merre lehet a főnök. Hamar rájönnek, hogy amit ők játéknak hittek, valósággá válik. Olyan feltörekvő színészekkel találkozhatunk majd az alkotásban, mint Gaia Weiss, aki a Vikingek című sorozatból lehet ismerős vagy Mark Ryder, aki pedig a Város a hegyen tv showban szerepel.

Ez lett volna a júliusi filmpremierek felhozatala. Ti melyik alkotás miatt látogatjátok meg a mozit vagy kuckóztok be a hűvös szobába? Illetve van olyan film, amit hiányoltok a listánkról?

Filmek, amiket látnunk kell | 2022 júniusi filmpremierek

Hozzászólások