Filmek

Filmajánló: Igen nap

A Netflix kínálatában látott napvilágot Jennifer Garner és Edgar Ramírez közös filmje, az Igen nap, egy könnyed, egyszerű kis családi vígjáték, amely garantáltan meg fog mosolyogtatni!

A történet szerint Allison és Carlos régen egy határozott és vagány pár volt, akik mindenre igent mondtak. Legyen az falmászás vagy esküvő, nem teketóriáztak és belevágtak. Ez azonban gyökerestül felfordult, mikor gyermekeik születtek. A sok igent felváltotta a számtalan nem és ne, a gyerekek pedig ezt nem nézték jó szemmel. Mikor az iskola behívja őket, hogy elmondják nekik, mit látnak belőlük a kölykök, Allison és Carlos úgy dönt, bevállalnak egy IGEN napot. A szabályok szerint mindenre igent kell mondaniuk egy teljes napon át – természetesen néhány szabályt betartva. Ez a nap azonban, nem pont úgy sül el, ahogy ők azt tervezték.

Habár az Igen nap számtalan klisét felsorakoztat, az élményt ez egyáltalán nem rontja. A történet aranyos, a probléma sok helyen valós, ami már sejteti azt is, hogy még tanulság is van benne, tehát egy abszolút színvonalas vígjátékról beszélünk. Könnyed, humoros és végtelenül kedves.

Jennifer Garner (Mielőtt meghaltam, Valentin nap) mint Allison, nagyszerű választás volt, ugyanis tökéletesen hozta a szigorú, ugyanakkor aranyos és menő anyukát, míg a Carlost alakító Edgar Ramírez (A lány a vonaton, Tudhattad volna) szintén hozta a humoros, laza apukát. Ez azért is volt üdítő látvány, mert a színésztől ennél komolyabb szerepeket szokhattak meg a nézők.

Nagyot dobott a hangulaton a mellékszereplő válogatás is, a tesi tanárt (Nad Faxon) egyszerűen lehetetlen volt nem kinevetni, a rendőr és a fura mentős nő pedig abszolút kedvenc volt.

A család kalandos és vicces napja minden elképzelésünket felül múlja, olyan eseményekre viszik el a szülőket, amikre nem is gondolnánk, emiatt pedig egyáltalán nem válik unalmassá. Végig fenntartja az érdeklődésünket és megadja az abszolút másfél órás kikapcsolódást, amit szeretnénk. Nem kell rajta gondolkodni, egyszerűen csak élvezni.

Ha tehát egy könnyed filmet néznétek otthon a családdal, ez egy jó választás lehet akár a gyermekekkel együtt, hiszen bőven akad megmosolyogtató jelenet a kis Everly Carganilla,  Julian Lerner és Jenna Ortegán (A bébiszitter: A kárhozottak királynője, A zűr közepén) alakításában.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?