EgészségÉletmód

Fényvédelem-hogyan előzzük meg az öregedés első jeleit?

Hamarosan itt a nyár, a 30 fokok és egyre fontosabbá válik a fényvédelem. Még mindig nagyon sokunk azt gondolja, hogy a napvédő krémekre csak nyáron, a strandon van szükségünk és csak azért, hogy ne égjünk pirosra, mint egy rák. Holott a nap télen is ontja a káros sugarait, és ugyanúgy roncsolja a bőrünk épségét, mint a melegebb időkben, sőt öregít is. Számos csodakencéről hallunk, amiknek a segítségével megelőzhetjük a bőrünk öregedésének a folyamatait, viszont arról kevesen beszélnek, hogy tulajdonképpen ezen a téren is a megelőzés a fontos. A rendszeres fényvédelem mindenképp tudatos bőrápolást kíván, hiszen nem mindegy hogyan és miként használjuk ezeket a védőkrémeket.

A krémek hihetetlenül nagy árkülönbségekben mozognak, de abban megegyezhetünk, hogy ez az a kozmetikai krém, amelyre érdemesebb áldozni. A drogériás fényvédőkkel én, személy szerint annyira nem vagyok barátságban, legalábbis arcra nem szerettem őket használni, mivel ezek többsége leginkább testre lett kifejlesztve, így mindenképp hagynak maguk után egy fehér réteget.  Plusz, szinte lehetetlen olyan terméket találni, aminek nem az alkohol a második összetevője. Amióta én felelek azért, hogy mi is kerül tulajdonképpen a bőrömre, azóta még tudatosabban védem a bőröm a naptól. Évenkénti szűrésre járok, kenegetem minden kilógó testrészem és a nagy melegben egy kalap és egy napszemüveg is jó barátom tud lenni.

Nekem érzékeny a bőröm, a pattanásfoltok és  az egyéb sebek könnyen besötétednek a nap által, így a napérzékeny védőkrémek jöhetnek csak szóba a rutinomba. A Bioderma az egyik legkorszerűbb márka, ha a fényvédelemről van szó. Nagyon sok terméket sorakoztat fel Photoderm  név alatt és számos egyéb problémára is találhattok megoldást . Én minden kritériumomat összevetve a Photoderm LEB SPF 30 terméke mellett voksoltam le. A fújós fejének köszönhetően könnyen beszívódik, nem hagy maga után fehér réteget. Nem tartalmaz alkoholt, parfümöt, parabént, ráadásul vízálló is. A kiszerelése igen kedvező, 125 ml-t kapunk kb. 5000 Ft-ért. Én patikában szereztem be, de számos online felületen hozzá lehet jutni, egy picit olcsóbban is akár. A vegyes/kombinált bőrt nem zsírosítja, nem lesz tőle fényesebb az arc. Külön kiemelendő, hogy ebben a kémiai fényvédőben egyszerre van 30 UVA és 30 UVB szűrő is. Ne feledjétek a naptejet  2 óránként érdemes újrakenni, hiszen csak így tudja kifejteni a hatását és nem érdemes spórolni a felvitelkor.

Ti használtok fényvédőt?

Hozzászólások