Zene

Feltörekvő underrated művészek #4

Újabb feltörekvő underrated előadókat hoztam nektek, ebben a posztban négy művésszel ismerkedhettetek meg. Korábban több művészt is bemutattam nektek, amiben további fiatal tehetségeket hallgathattatok meg. Ez egy kifogyhatatlan téma, úgyhogy vágjunk is bele ismét, hogy kik a következő alanyok, akik a csúcsra akarnak törni, de még nem sikerült nekik.

Nicole Cherry egy romániai énekesnő, aki már kilenc évesen belekóstolt, hogy milyen is híresebb emberként az élet. Nicole egyébként 1998. december 5-én született Bukarestben. Gyerekkora óta álmodozott zenei karrierjéről, de szülei ezt soha nem vették komolyan, egészen 9 éves koráig, amikor rájöttek, hogy a lányuk milyen tehetséges. Legelső dala a Memories címet kapta meg, majd 2014-ben elnyerte legelső díját a Zu Music Award-on a Legjobb áttörő művész kategóriában. Mindezek után karrierje töretlen, folyamatosan ad ki újabb és újabb zenéket, továbbá olyan előadók mellett működik közre, mint Mohombi, Stefania, de volt már zenéje Joey Montanaval. Jelenleg első gyermekét várja, így a közeljövőben nem biztos, hogy hallhatunk felőle.

Zhavia Ward talán az Aladdin főcímdalából lehet ismerős sokak számára, hiszen Zayn mellett ő énekelte el az Aladdin egyik dalát. Carisa Zhavia Ward 2001-ben született a kaliforniai Norwalkból és jelenleg énekes és dalszerző. Édesanyja, Bobbi Jo Black a Xenoterra metálzenekar énekese volt. Zhavia szerepelt egy tehetségkutató showban, ahol a négy döntős közé is bejutott, aztán híres lett. Az énekesnő a youtube csatornáján megosztja saját zenéit és feldolgozásokat is készít. 2018 májusában szerződést kötött a Columbia Records-szal és szerepelt Diplo és Lil Pump “Welcome to the Party” című kislemezén. Első turnéját 2019. március 6-án kezdte, ugyan ebben az évben adta ki legelső albumát is “17” címmel, amelyen hat dal szerepel. Zhavia jelenleg az instagram oldalán tevékenykedik és úgy tűnik a következő dalán dolgozik.

Destiny Rogers egy fiatal tehetség, ahogy az előző két leányzó is, ő 1999-ben született Kaliforniában. Folyékonyan beszél spanyolul, ugyanis anyja mexikói származású, apja pedig istentiszteletvezető. 10 éves korában megtanult gitározni, amikor YouTube videókat nézett Justin Bieber játékáról. Karrierje 2018-ban kezdődött, amikor aláírt az RCA Records-nál és emiatt 2019 januárjában Los Angelesbe költözött. Nagy hatással volt rá a zenélés terén Justin Bieber, HER, Kehlani, valamint Billie Eilish. Destiny 2019-ben kiadta debütáló kislemezét, a Tomboy-t, amit szülővárosában forgattak. 2021 elején a BLACKPINK rappere, Lisa egy táncos feldolgozással sikeresen megnövelte az eredeti videó nézettségét, ami miatt nagyon hálás neki Destiny. Legutóbbi dala a Simon Say volt, amihez nem készült videoklip.

Tinashe Jorgensen Kachingwe amerikai énekes, dalszerző, táncos, zenei producer és színésznő. Színésznőként és modellként kezdte, majd amikor ismerettséget szerzett Tinashe szerződést írt alá a RCA Records-szal, és 2013-ban kiadta debütáló kislemezét. Az első stúdióalbuma 2014-ben jelent meg, Aquarius címmel, amit a zenekritikusok az új női előadó egyik “legerősebb” megjelenéseként jellemeztek. Később megjelent a második és a harmadik albuma is, majd 2016-ban együttműködött Britney Spearssel és megjelent a közös daluk, a Slumber Party. Ezek után elhagyta kiadóját és önállóan kiadta negyedik és ötödik stúdióalbumát. Tinashe “ritmikus popként” írja le zenéjét, amely az alternatív R&B, a pop és a hip-hop műfajait tárja fel.

Ez volt az a négy művész, akiket most szerettem volna nektek megmutatni, hogy a magyar közönség által egy kicsit nagyobb sikerre tegyenek szert. Iszonyatosan tehetségesek, megérdemlik, hogy szeressük és hallgassuk őket. Remélem, hogy találtatok köztük olyat, akiket követni fogtok és ezáltal egy kis támogatást kapnak a lányok. Ha választanotok kéne, ki lenne a kedvencetek közülük?

Hozzászólások