Zene

Feltörekvő underrated művészek #3

Tavasszal mutattam be nektek a feltörekvő underrated előadók első részét, ahol négy művésszel ismerkedhettetek meg, név szerint Qveen Herby, Dax, Lousia és Faouzia. Ebben a posztban pedig folytatnám ezeknek az énekeseknek és bandáknak a listáját. Ők mind-mind olyan művészek, akik szerintem nem kapnak elég figyelmet ahhoz képest, amilyen tehetségesek. Lássuk is, kik ezek a tehetséges emberek!

A L.E.J. lányokat még 2017-ben ismertem meg és lenyűgöztek a zenei tudásukkal, az énekléssel és azzal, ahogy összehozták azt az egyveleget, amiben a 2017-es év legjobb zenéit mush-upolták össze. Leesett az állam és a többi hasonló alkotásukon is. Természetesen saját szerzeményeik is vannak, de számomra ezek a mixek tetszenek a legjobban.

Nagyon röviden a trióról. Lucie, Elisa & Juliette (azaz L.E.J), a húszas és a harmincas éveikben járnak. Lucie és Elisa énekesek, Juliette pedig csellózik és persze énekel. Francia származású hölgyeményekről van szó és gyerekkori barátokról. 2015 vége felé indult be a “karrierjük”, amikor augusztusban megjelenítették a Youtube csatornájukon a “Summer 2015” elnevezésű cover mixüket. Írt róluk a TIME Magazin és a médiában is többször szerepeltek már. 2012–ben pedig egy tehetségkutatót is megnyertek, ám akkor még nem volt a csapatnak neve. A 2015–ös siker elhozta nekünk a “Summer 2016” című összemosást is, melyben a legnagyobb nyári slágereket hallhatjuk. Ezt minden évben megismétlik, természetesen az adott év legjobbjaival. Nézzetek fel a csatornájukra és szeressétek őket ti is!

Mae Muller 1997-ben született leányzó, jelenleg 23 éves. A középiskola után egy ruhaboltban és egy bárban dolgozott. 19 évesen kezdett dalokat írni és első dalát “Close” címmel töltötte fel a SoundCloud-ra. Egy barátját kérte meg, hogy gitárral kísérje, amiért csak egy üveg bort tudott adni, mert nem volt pénze. A Close végül olyan sikeres lett, hogy otthagyta munkahelyeit és a zenére koncentrált. Az Instagramon kezdte el pályafutását és nagy szerencséjére ezek után felkereste őt egy menedzser, akinél aláírt egy szerződést, míg végül 2018-ban két dala is megjelent. Ezután 2019-ben debütált első stúdióalbumával, majd a Little Mix előzenekaraként lépett fel az LM5: The Tour nevű turnéján. Maenak nagyon különleges hangja van, de sajnos nagyon kevés hallgatója. Ezért, ha nektek tetszik a csajszi hangja, akkor mindenképp iratkozzatok fel a csatornájára, az Instagramjára és hallgassátok, támogassátok.

A Gioli & Assia egy lányduó, akik kicsit nagyobb hallgatottsággal rendelkeznek, mint az előző előadók, de muszáj voltam megemlíteni a két olasz származású csajszit. Az LMBT közösséget is erősítik, ugyanis a duó nem csak a zenében, hanem a magánéletben is egy párt alkotnak. Az Instagramon 170 ezer + követőjük van, a Youtube csatornájukon pedig több, mint 700 ezer feliratkozóval rendelkeznek. Gioli és Assia engem a videóklipjükkel fogtak meg, aztán a hangszereik és a hangjuk. Nagyon tetszik az a koncepció, amit összeraknak, Assia énekel, a lemezjátszókat és a billentyűket irányítja, Gioli pedig gitározik, kézi hangszeren, zongorán és dobon játszik. Az indie, elektro-pop zenei műfajt képviselik, ami lehet, hogy kevés embert mozgat meg, de ha megnézitek valamelyik videóklipjüket, fellépésüket, biztosra tudom mondani, hogy ti is beleszerettek majd. Legtöbbször hosszabb mixekkel találkozhatunk a csatornájukon, de persze vannak rövidebb dalaik is. Jelenleg az Ultra Records-sal vannak leszerződve.

Dinamikusak vagyunk, tele befolyásokkal és zenei ötletekkel. Szeretjük megmutatni a világnak, az embereknek, hogy hány stílust és műfajt keverhetünk a zenénkbe. Különböző hátterűek vagyunk, és szeretjük egyesíteni őket, hogy mindkét fél megmutassa mit tud – mondták a flaunt magazine oldalának.

Ez volt az a három művész, akiket most szerettem volna nektek megmutatni, hogy a magyar közönség által egy kicsit nagyobb sikerre tegyenek szert. Iszonyatosan tehetségesek, megérdemlik, hogy ismertebbek legyenek. Remélem, hogy találtatok köztük olyat, akiket követni fogtok és ezáltal egy kis támogatást kapnak a lányok. Ha választanotok kéne, ki lenne a kedvencetek közülük?

Hozzászólások