Feltörekvő underrated művészek #1

A mai napon szeretnénk titeket megismertetni olyan csapatokkal, akik szerintünk nem kapnak elég figyelmet ahhoz képest, amilyen tehetségesek. A lánybandák eleve kevesen vannak, de a feltörekvők között rengeteg tehetséges fiatallal lehet találkozni. Őket mutatnánk most be nektek.

Az első ilyen csapatot Four Of Diamonds névvel találhatjuk meg, 2016-ban alakultak, amikor is a négy lány jelentkezett az X-Factorba. Caroline Alvares, Lauren Rammell, Sophia Saffarian és Yasmin Broom a mentorháznál kiestek, de a második élő showba visszahívták őket, miután az egyik csapat kilépett. Sajnos nem tartott sokáig nekik a verseny, mivel egész hamar kiestek. Ez persze nem tartotta őket vissza, elkészítették youtube csatornájukat, leszerződtek a Virgin EMI Records-hoz és kiadták első mini albumukat Eastside + More címmel és azóta folyamatosan lepik meg a rajongóikat, hallgatóikat egyre jobb dalokkal. Legújabb zenéjük a Your Problem a múlt héten jelent meg, emellett pedig egy karácsonyi feldolgozással is kedveskedtek. Ahol a lányokat követni lehet az az instagram, facebook és a twitter oldaluk, és persze a youtube csatornájukon keresztül tudjuk még támogatni őket.

A Citizen Queen egy női acapella csoport, amelyet a Pentatonix tagja Scott Hoying és a Pentatonix producer Ben Bram hozott létre. A lányok dögösek és iszonyatosan tehetségesek. A Pentatonixhoz hasonlóan covereket készítenek, például Ariana Grande egyik sikeres dalát remekül hozták feldolgozták, de találhatunk egyvelegeket is a youtube csatornájukon és a legújabb slágereket is átdolgozzák. A csoportot Cora Isabel, Nina Nelson, Hannah Mrozak, Kaylah Sharve és Kaedi Dalley alkotják, akik közt vannak vokalisták, énekesek, szopránok és beatboxerek. A youtube csatornájuk követése mellett instagram, facebook és twitter oldalukon lelhetjük meg őket.

Az M.O szintén egy olyan banda, akik szeretnének betörni a popiparba. Tehetségesek, gyönyörűek és egyediek. A 2012-ben alakult angol lánycsoportot Annie Ashcroft, Chanal Benjilali és Nadine Samuels alkottja és azóta töretlenül adják ki újabb és újabb dalaikat. 2014-ben már a híres Little Mix banda előzenekaraként léptek színpadra és ezek után is minden évben megleptek friss zenékkel. Azonban a következő időkben nehezebb sors jutott nekik, ugyanis Nadine Samuels-t 2018. november 26-án nyolc hónapos börtönbüntetését töltötte, mert gondatlan vezetés miatt halált okozott. Viszont szabadulása után a lányok visszatértek a youtube csatornájukra és folytatták azt, amiben tehetségesek, továbbá twitter oldalukon lehet még őket követni.

A 4th Impact nevű csapat 2015-ben jelentkezett az X-Factorba, akkor még 4th Power névvel. Már az előválogatón hatalmas sikert arattak, amikor Jessie J, Ariana Grande és Nicki Minaj közös dalát a Bang Bang – et adták elő. Ők egy Filippínói lánycsapat, akik egyébként nővérek, Almira, Irene, Mylene és Celina Cercado álma pedig azzal valósult meg, hogy bekerültek az X-Factor élő showjába, mióta pedig kiestek, folyamatosan járják a világot a fellépéseikkel. Nem az X-Factor volt az első meghallgatásuk, voltak rengeteg tehetségkutatóban, saját hazájukban pedig rengeteg díjat nyertek és Dél-Koreába is elutaztak, ahol a Superstar K6 versenyben szerettek volna részt venni MICA (nevükből adódóan alakult ki) névvel. Végül a youtube csatornájukon keresztül követhetjük nyomon a négy lány karrierjét, ahová rengeteg feldolgozást készítenek, vlogolnak és a koncertjeiket is bemutatják. Természetesen van twitter és facebook profiljuk, amelyeken szintén követhetjük életük majdnem minden szakaszát.

Ez volt az a négy lánybanda, a legtöbbjüket az X-Factorban fedezhettünk fel azonban nagyobb sikert még nem sikerült ezáltal elérniük, pedig iszonyatosan tehetségesek. Reméljük, hogy találtatok köztük olyat, akiket követni fogtok és ezáltal egy kis támogatást kapnak a lányok. Ha választanotok kéne, ki lenne a kedvencetek közülük? Lehet egyáltalán választani?

Hozzászólások