Könyvek

Farkasok a jövőből

A Könyvfesztivál után a Könyvhét is rengeteg izgalmas megjelenéssel kecsegtet, a kiadók folyamatosan jelentik be az érdekesebbnél érdekesebbnek tűnő regénytervezeteiket. A GABO most ráadásul egy nem olyan régen megjelent  sci-fi könyvet is belengetett, méghozzá egy gyönyörű borítóval. De hogy melyik is ez a könyv? Olvass tovább és kiderül!

2050, London: a társadalom a szűk eliten kívül a fogyasztás alapján tagolódik három rétegre, és mindenkinek eleget kell dolgoznia, keresnie és költenie, hogy kiérdemelje lakhatási jogát. Amikor pedig valaki már nem költi tovább a pénzét, nonprofit személynek minősítik, és vissza kell vonulnia valamelyik fényűző Méltóságházba, ahol előbb kilenc csodás hónap várja, aztán a békés eutanázia. 
Miután az építész Philip egy nap a bankszámláján lévő megtakarítással együtt eltűnik, felesége, Alice azon kapja magát, hogy biztosnak hitt otthonát és lakhatási jogát is elveszítheti. A nő nekilát kideríteni, mi történt, és nyomozása során nemcsak saját családja sorsáról, hanem az új társadalmi rend mögötti valóságról is megtudja a szörnyű igazságot. 
A Magyarországon született, de Angliában élő szerző bemutatkozó regénye ijesztően aktuális disztópia a Ne engedj el… szellemében.

Igen, nem csalás, nem ámítás, a magyar származású szerző Tünde Farrand külföldön nagy sikert aratott sci-fi disztópiája végre hozzánk is megérkezik júniusban! A fülszöveg ugyan nem árul el sok konkrétumot a történetről, de már ez a kevés is elég megnyerőnek tűnik. A leírás alapján ez a regény nagy valószínűséggel görbe tükröt állít egész társadalmunk elé és ki tudja, talán kicsit jobb belátásra is téríthet pár embert. Szerintünk mindenképpen érdemes lesz bizalmat szavazni ennek a könyvnek, nemcsak az üzenete, de a rendkívül egyszerű, ám mégis figyelemfelkeltő borító miatt is!

Hozzászólások