Könyvek

Fantasy újdonságok a Cartaphilus Könyvkiadónál!

Az elmúlt időszakban két újabb fantasy könyv jelent meg a Cartaphilus Könyvkiadónál. A regények csodaszépek és izgalmasak, a young adult rajongóknak pedig igazán érdekes csemegék lehetnek!

Tracy Wolff Sóvárgás című regénye az elmúlt évek egyik legnagyobb young adult könyvsikere. Szó lesz itt vámpírokról, boszorkányokról és alakváltókról is, ami tagadhatatlanul izgalmassá teszi az egész kötetet, így nem csoda, hogy hamarosan megfilmesítve is láthatjuk. A sorozat második része, a Vonzódás 2022-ben érkezik a Cartaphilus gondozásában.

Tracy Wolff – Sóvárgás

A világtól elzárt Katmere Akadémia nem mondható átlagos középiskolának. Az exkluzív bentlakásos iskola folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják, a szülei tragikus halála után idekerülő Grace pedig egyetlen dolgot tud biztosan: egyedüli halandóként egyáltalán nem tartozik ide. Az iskola színfalai mögött kíméletlen küzdelem dúl, és Grace egyenesen a viszályok közepébe keveredik, amikor találkozik a Katmere egyik legveszélyesebb lakójával, Jaxon Vegával. A vámpír emberöltők óta senkit sem engedett közel magához, ám most valami ellenállhatatlan erő vonzza őt és a lányt egymáshoz – valami, ami mindkettőjük végzetét jelentheti.
Jaxon magánya mögött ugyanis életveszélyes titkok rejlenek, Grace pedig egyre inkább biztos abban, hogy nem véletlenül került a Katmere Akadémiára… hanem csalinak egy halálos játszmában. A Sóvárgás és folytatásai az elmúlt évek legzajosabb könyvsikereinek bizonyultak; a letehetetlen vámpírtörténetből a Universal készít filmadaptációt.

Megjelent továbbá Lizzie Fry Boszorkányköre, amely – mily meglepő – a boszorkányok életébe enged bepillantást. Ez az őserő anyákról lányokra száll, a férfiakat pedig kegyetlenül meg tudja rémíteni. Az Amerikai Egyesült Államok elrendeli, hogy minden boszorkányt be kell börtönözni, miközben egy fiatal nő olyan erőt fedez fel magában, ami a legüldözöttebbé teszi.

Lizzie Fry – Boszorkánykör

„Hadd ismételjem meg, hogy mindenki számára érthető legyek. Nem a nők az ellenségeink. Meg kell védenünk őket maguktól, éppúgy, ahogy meg kell védenünk magunkat is.”

Képzelj el egy olyan világot, amelyben boszorkányok márpedig léteznek. Amelyben az anyákról lányokra öröklődő erő ősi és ártalmatlan, mégis rengeteg férfit megrémít. És most képzeld el, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott populista elnöke elrendeli, hogy minden boszorkányt be kell börtönözni a saját és környezete biztonsága érdekében. Egy ilyen világban nőként élni annyi, mint bűnösnek lenni.
A boszorkányokat világszerte üldözni kezdik. Egy fiatal nő eközben olyan erőt fedez fel magában, amelynek létezéséről fogalma sem volt, és amely azonnal a legüldözöttebb boszorkánnyá teszi őt – és egyben a legveszélyesebbé.

Lizzie Fry A szolgálólány meséjét megidéző, letehetetlen regénye a hatalomról és az elnyomásról mesél egy, a miénkre rémisztően hasonlító világban.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?