Ezeket szerettük! – Júliusi Kedvenceink

a média világában

The Bold Type – Második évad

Augusztus elején finálézott a Freeform The Bold Type című sorozata. A széria már két évadot tudhat magáénak, jövőre pedig már a harmadik lesz soron. Bár a nézettségen van mit javítani, a minőség szerintem a lehető legjobb. Persze nem várok el egy ilyen csatornán egy hatalmas háttérsztorival rendelkező történetet, mégis imádtam nézni az új részeket.

Jane és Sutton továbbra is a kedvenc karaktereim, mert erős nők, akik bármit átvészelnek, mellettük pedig számos másik hölgy is feltűnik az erősen feminista szériában. Ajánlom minden fiatal lánynak, aki a nyár végén még nézne valami kellemes és hangulatos sorozatot karrierrel, barátsággal és szerelemmel kapcsolatban.

Kurdi Réka

Irány Eldorádó!

Sosem lehetünk elég idősek egy Disney meséhez, és mivel én különösen oda vagyok értük, ezért júliusban előszedtem az egyik kedvencemet, az Irány Eldorádót. A legviccesebb, legtanulságosabb mese, és a zenék is olyan fülbemászóak, hogy nehéz nem egésznap ezeket énekelni.

Sajnos azt meg kell hagyni, ez egy méltatlanul elfelejtett mese, pedig az egyik legfontosabb értéket szemlélteti; a barátságot. A két csaló vándor, Tulio és Miguel elnyerik kockán Eldorádó térképét, és útnak indulnak, hogy megkeressék az arany várost. Az út végén egy Chek nevű lány segít nekik bejutni Eldorádóba, ahol a két fiút istenként tisztelik, egy véletlen baleset miatt. Tulionak és Miguelnek tartania kell az istenség látszatát, miközben a gonosz, Tzekel-Kán már rájött a titkukra. Eközben Tulio és Chel között szerelem szövődik és együtt akarnak lelépni, de ugyanekkor pedig Miguel megszereti a várost és maradni akar. A két választás elé kényszerül, de hogy mit választanak, az rajzfilmben kiderül.

Balla Nikolett

és ezúttal a játékoknál is

Guild Wars 2

Nálam a nyári meleg elég ok volt arra, hogy inkább maradjak a házban, viszont kalandozni is volt kedvem. Júliusban nálam ezért a Guild wars 2 volt a nyerő, amivel sok időmet elütöttem eddig és bizonyára fogom még a jövőben. A tapasztalt gamerek már sejthetik, hogy egy MMORPG-ről van szó. De én, akit a WoW világa sosem tudott rabul ejteni, miért szerettem bele a GW2-be? A részletes karakterkészítés egy a sok indok közül, ahol úgy alkothatod meg a karaktered külsejét és még a belsejét is, mintha nem éppen egy online játékkal kezdenél, és a döntéseid a későbbiekben is befolyásolhatják a sztorit.

Azoknak, akik pedig szeretnek eleget tenni a maximalizmusuknak, jó hírem van: a GW2 alap mapja hatalmas! Nem elég menni és megcsinálni a küldetéseket, hanem helyeket kell felfedezni, puzzle-öket teljesíteni és sok-sok rejtett achievment van, amiket összegyűjteni igazi kaland. És mi van a küldetésekkel? Én külön imádom, hogy az itt eventnek nevezett feladatok nem csak különböző szörnyek és állatok levadászásából áll, hanem különböző egyéb, a készítők részéről elég kreatív eventet teljesíthetsz, például felmoshatod a részed NPC-ket a padlóról vagy állatokat etethetsz. Az alapjáték ingyenes, nem kell aggódnod a fizetés miatt, hiszen már az eredeti világ is hatalmas. Ha pedig azt már teljesen felfedezted, és újabb storylineokat szeretnél, akkor már elérhető két kiegészítő a Heart of Thornes (amiben megszerezheted a glidert) és a Path of Fire (amiben több féle mountot vehetsz meg). Sajnos ezeket nem olcsón adják, de ahogy már mondtam, az alap játék is rengeteg ideig le tud kötni bárkit.

Kaprinyák Dóra

könyvek és a kultúra terén

Juszra Márdini – Pillangó

Ebben a hónapban is több könyvet olvastam, de a választásom, hogy melyik volt a legjobb, mégis egyértelmű volt. Juszra Márdini életrajzi ihletésű regénye fantasztikusra sikeredett. Egy lebilincselő történetet arról, hogy milyen a menekültek sorsa. Miken kell átmenniük azoknak, akiknek a hazájukban háború dúl, és emiatt menekülniük kell hazájukból.

Juszra története azért is volt érdekes számomra, mert Magyarország is szerepet kap benne. Bemutatja nekünk azt, hogy mit gondolnak a magyarokról, milyen szóbeszéd kering arról, itt hogyan bántak a menekültekkel. Valamint azt is, hogy ténylegesen mi történt a Márdini testvérpárral hazánkban, mennyire féltek hazánkban.

Benedek Eszter

Timothée de Fombelle – Ábrándok könyvtára

A nyár folyamán egy könyvtárban dolgozok, és júliusban ez a könyv akadt a kezembe munka közben. Leírás helyett könyvek voltak a borítón – mindenütt. Teljesen ismeretlen volt, de a cím és az alatta trónoló mondat elérte, hogy megszegjem a legfőbb szabályomat, miszerint leírás alapján döntöm el, elolvasok-e egy könyvet.

A történet rövid, százoldalas, alig pár óra alatt kiolvasható, és egyszerű. Egy mérhetetlenül nagy fantáziával megáldott lány mindenbe a csodát látja. A könyvei sorra tűnnek el a polcáról, a nappaliban lévő állóórának lába kel, egy barátja pedig A három csejenről szivárogtat neki információkat. Vicces, ésszerű történet, amiben hiába csap arcon a valóság, egyáltalán nem fáj. Ajánlott mindenkinek, akinek szárnyal a képzelete, és mindenáron hős akar lenni.

Molnár Dorka

és végül a szépségápolás terén

Yves Rocher Un Matin au Jardin – Cseresznyevirágos parfüm

A hónap kedvence számomra az Yves Rocher Un Matin au Jardin kollekciójából a cseresznyevirágos parfüm. A francia márkától már volt szerencsém több illatot is kipróbálni, de ő a mindekori kedvenc, mert friss, könnyed és sokáig kitart. A termék 100 ml-es, üde illatot kölcsönöz, ámbár nem a legtartósabb hiszen, eau de toilette. Ár-érték arányban nagyon jó alternatíva azoknak, akik a virágos jegyek rajongói.

Számomra azért lett ő a hónap kedvenve, mert a nyári hőségben az illatmentes izadásgátló dezodorok mellett üditő illatot kölcsönzött. Ár-érték arányt is figyelembe véve gazdaságos parfüm, ha kuponnapokkor csapunk le rá.

 

Kakuk Zsófia

http://www.ahmagazin.com/kultura/ezeket-szerettuk-juniusi-kedvenceink/

 

kép forrása: x

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?