Lakberendezés

Ezek az idei ősz lakberendezési trendjei

Idén ősszel rendkívül fontos, hogy időtálló és meghitt otthoni hangulatot alakítsunk ki a lakásban, ahova bármikor öröm hazatérni. Reméljük, hogy az idei időszakot nem a négy fal között kell majd tölteni, de ha mégis így lenne, akkor is legyen egy komfortos kuckó, ahová elvonulhatunk. Cikkünkben megosztjuk most veletek az idei ősz lakberendezési trendjeit.

Őszi otthon

Nemcsak a mindennapos rutinunkban kezdődik új időszámítás, ha hűvösebbre fordul az idő. Ilyenkor már javában lecseréltük a ruhatárat és előtérbe kerülnek a zártabb cipők is. Az otthonunkban pedig egyre jobban igyekszünk a kényelemre és a hangulatos dísztárgyakra hangsúlyt fektetni. Mivel egyre több időt töltünk a lakásban, így a kerti bútorokat is elraktároztuk, illetve behoztuk a cserepes növényeket, nehogy megfázzanak az első igazi hideg reggelen.

Megkezdődik tehát a hangolódás a sötétebb hónapokra. Nem feltétlenül muszáj azonban bent is komor hangulatot létesíteni. Fontos, hogy becsempésszünk egy kis nyári meleget a szobákba, amit különböző színes kiegészítőkkel tudunk megtenni. Jöhetnek a csíkos szőnyegek és persze az idei év nagy slágerei az égetett kerámia tárgyak egyaránt. Idén ősszel ugyanis egyre több lakberendezési áruház tart a kínálatában olyan darabokat, amelyek rendkívül hasonlítanak ezekhez a dekorációkhoz.

Természetes anyagok használata

Továbbra is hódítanak a különböző természetes hatású anyagok, mint a rattan, a bambusz, vagy éppen a lenvászon. Ezek mindegyike melegséget ad a szobának, amit többféle színvilágú textíliákkal tudunk kiegészíteni. Jöhet egy kis rozsdabarna, homok, réz vagy bézs árnyalat, amiket 2021 őszén különböző geometriai mintával a legjobb kombinálni.

Az egyensúly megtartása

Nem árt azonban egyensúlyt is tartani a lakásban. Érdemes elhelyezni a tradicionális stílusú dekorációk mellé pár letisztult elemet is választani. Ezekkel jóval elegánsabb és stílusosabb otthont varázsolhatunk magunknak. Egy csodás lekerekített váza, illetve egy sima króm lámpa ugyanolyan remek megoldás lehet, mint egy egyszerű barna óra. Ezt a színt könnyen kiemelhetjük egy kis kékkel, amiből elegendő pár dísztárgy ahhoz, hogy egyensúlyt tarthassunk a lakásban.

A színek és a formák használata

Amiről nem esett még szó, az a falak színe és a formák használata. Előbbi esetén budapesti szobafestésről is szó lehet, amely nem tart tovább pár napnál, mégis sokat segíthet a sötétebb hónapokon. Ősszel jóval egyszerűbben száradnak a falak, ráadásul választhatunk olyan árnyalatokat, amelyek passzolnak a mostani divathoz. Egy halványabb sárga vagy egy bézs fal remek megoldás lehet bármely időszakra.

Összegezve

Megismerkedhettünk tehát az idei ősz lakberendezési trendjeivel, amiket érdemes az otthonunkban is felhasználni és megjelentetni. Emellett természetesen budapesti szobafestésről is szó lehet, hiszen egy frissítő szín nagy hatással lehet erre az időszakra.

Hozzászólások