Életmód

Ez a 4 szakma garantáltan megélhetést kínál 2022-ben

Minden évben vannak divatos és felkapott szakmák, amik garantáltan megélhetést biztosítanak az emberek számára. Persze akadnak méltatlanul alulértékeltek is, hiszen sokszor fogalmunk sincs, hogy mennyit keresnek az egyes dolgozók. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat, amelyekben nyugodtan elhelyezkedhetsz, nem lesz gondod az életben.

Érettségi nélkül végezhető tanfolyamok

Szerencsére manapság bőven akadnak érettségi nélkül végezhető tanfolyamok, így nem kell aggódni sem a szakmaváltás, sem pedig a papírok hiánya miatt sem. Lehetsz segédgondozó, de csak akkor, ha felelősen és türelemmel tudsz bánni a betegekkel, idősekkel és a sérült emberekkel. Ha már van gyakorlatod az otthoni ápolásban, segítő szándékkal és szociális érzékkel rendelkezel, akkor ez a neked való szakma.

Gépkezelő

Másik remek lehetőség, ha szeretsz gépekkel foglalkozni, ha gépkezelőként helyezkedsz el. Az áruszállításhoz és az eszközök szakszerű működtetéséhez emberekre van szükség, olyanokra, akiket manapság nagyon nehezen találnak meg a nagyobb cégek. Akár targoncáról, akár földmunkagép kezelésről van szó, a gyakorlat és a hozzáértés nagyon fontos. Ugyanez igaz az építkezési és a felújítási munkákra is, hiszen ezekhez szintén kellenek a gépkezelők, akikből egyre kevesebbet találni. Természetesen többféle képesítést lehet szerezni a szakmán belül, így még fejlődési lehetőség is van.

Élelmiszer eladó

Eladókra mindig szükség van, ráadásul az okjakademia.hu tanfolyamára jelentkezve még érettségire sincsen szükség. Hazánkban igen keresettek az élelmiszer eladással foglalkozó személyek, így biztos lehetsz benne, hogy az elhelyezkedéssel nem lesz gondod. A tanfolyam során ismerteket szerzel a kisebb élelmiszerboltban való eladással kapcsolatban, de dolgozhatsz termelői boltokban, valamint egyéb élelmiszer jellegű üzletben egyaránt. A képzés ráadásul lehetőséget ad arra, hogy a termelői boltot nyitó gazdák is el tudják végezni, hiszen a tanfolyam ideje optimalizált. Mondhatni bárhol el tudsz helyezkedni élelmiszer eladóként, ahol ételeket vagy italokat árulnak a vásárlók számára.

Műszaki eladó

Érdekelnek a műszaki cikkek? Szeretsz telefonokkal, gépekkel, elektromos dolgokkal foglalkozni? Akkor érdemes elgondolkodnod a műszaki eladó képzésen, amely minderre lehetőséget ad neked. Ennek köszönhetően elláthatod a kereskedelmi egység eladói feladatait, de közreműködhetsz a műszaki cikkek megrendelésében, átvételében, a készletek kezelésében egyaránt. Ajánlásokat tehetsz, ismertetheted a műszaki cikkeket a vásárlók részére, de foglalkozhatsz összefüggő ügyekkel, vevőreklamációkkal, garanciális javításokkal is. A legtöbb esetben a férfiak jelentkeznek erre a képzésre, azonban nem feltétel, így akár nőként is bátran belevághatsz, hiszen biztos alapokra teszed a megélhetésedet.

Összegezve

Bármilyen szakmába fogsz 2022-ben eladóként, gépkezelőként, illetve segédgondozóként biztos állásod lehet. Érdemes tehát megfontolni egy jó képzést, ahol minden szükséges tudásra szert tehetsz. Gondold át, hogy melyik szakma áll hozzád a legközelebb és jelentkezz egyre még ma!

Hozzászólások