Média

Eurovision Son Contest – The Story of Fire Saga

2020 a koronavírus éve. Idén nem csak a sorozatoknak tett be a járvány, hanem a filmeknek és a show műsoroknak is. Ennek hatására elmaradt a májusi Eurovíziós Dalfesztivál, amelyen bár Magyarország nem képviseltette magát, a közönség nagyon várta a versenyt. Ekkor jelent volna meg a Netflix mozija is, amely a The Story of Fire Saga címet viseli. Ennek premierje szintén tolódott, csak a múlt héten került a kínálatba.

A történet Izlandon kezdődik, ahol megismerkedünk Lars-sal és Sigrid-del. Lars nagy álma volt már kiskora óta, hogy ott legyen az Eurovízión, ami nagy meglepetésére meg is valósult. Egy hirtelen ötlettől vezérelve az izlandi megmérettetés készítői random választottak egy utolsó tagot, aki megmérettetheti magát azért, hogy kijusson a skót döntőbe. A versenyt követő afterparti azonban tragédiába torkollott, ami miatt a banda mégiscsak megnyerte a hazai válogatót.

El is utaztak Skóciába, ahol megismerkedhettünk az orosz indulóval is, talán neki volt a legnagyobb szerepe az egész filmben a srácokon kívül. Alexander meg akarta magának nyerni Sigridet, aki persze Lars-ért volt oda. A szerelmi szál mellett természetesen inkább a komédiára éleződött ki a Netflix premierje. Számos humoros és nevetséges pillanatnak lehettünk szem- és fültanúi. Már az elődöntőn is borzalmasan teljesítettek az izlandi versenyzők, de mégis bejutottak a döntőbe, ahol majdnem nem tudtak részt venni. Ezek a drámai fordulatok néhol elfogadhatóak voltak, néhol viszont visszataszítóak.

Megmondom őszintén, hogy valamiért végignéztem a filmet, viszont egyáltalán nem tetszett. Talán egyedül a zenék miatt éri meg, azokat viszont más formában is meg lehet hallgatni. Bár a moziban feltűntek korábbi versenyzők, mint Loreen (Svédország), Alexander Rybak (Norvégia), de még Conchita Wurst (Ausztria) is. A főszereplők között olyan színészek voltak, mint Rachel McAdams, Will Ferrell, Dan Stevens vagy éppen Pierce Brosnan. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy nem volt megfelelő a felhozatal, egyszerűen a történet verte nálam ki a biztosítékot. Az elején még reménykedtem, hogy megjön hozzá a kedvem és érdekes lesz a sztori, de a közepe felé éreztem, hogy ebből nem lesz már semmi.

Nagy Eurovíziós rajongóként is azt kell mondanom, hogy nem éri meg az a két órás befektetés. Hiába a remek színészek, az elvileg érdekes történet, vagy a random feltűnő korábbi sztárversenyzők, de még Demi Lovato – aki két percig tűnt fel összesen – sem hozta meg a várva várt áttörést. Szerintem ez egy hatalmas baklövés volt a streaming-től. Ennek ellenére nem egy helyen olvastam, hogy mennyire élvezték a kitalált történetet. Lehet, hogy csak nem jókor kezdtem bele, de nem gondolom, hogy máskor jobban bejött volna. Akit érdekel, ettől függetlenül bepróbálhatja, de ne számítsatok túl sokra.

Hozzászólások