Könyvek

Történelem és szerelem a Bodeni-tó mellett – Érkezik az Ella háborúja

Bagó Tünde neve lehet néhányatoknak ismerős, ugyanis újságíró, valamint utazóblogger. Az Élet sója blog szerzőjeként 2017-ben jelentette meg a Bodeni-tó – Több mint útikönyv című élménykönyvét. Férjével 2012 óta élnek a tó mellett, így valósághűen tudta bemutatni lakóhelyének turisztikai régióját. Ekkor jött az ötlet az Ella háborúja című regényéhez is.

Bagó Tünde ezúttal egy történelmi regényt hozott el az olvasói számára! Az Ella háborúja április 24-én érkezik a 21. Század Kiadó gondozásában, keménytáblás verzióban. A kötet azt mutatja be regényes formában, hogy milyen volt a második világháborút megélni egy határmenti kisváros lakóinak, akik csak szerettek volna túlélni.

Fotó: 21. Század Kiadó

Bagó Tünde – Ella háborúja

Történelem és szerelem a Bodeni-tó mellett.

A restaurátor Ella és orvos férje 1944 tavaszán a svájci határ mellett fekvő német kisvárosba, Singenbe költöznek. Lukas a kórházi munkát választotta a frontvonal helyett.

Ellát kétségek gyötrik, tétován botorkál a Gestapo fenyegetésében élő város feszült csendjében.

A háború és a diktatúra éveiben elveszítette munkáját, családját, barátait. Úgy érzi, Lukas cserbenhagyta azzal, hogy belépett a náci pártba és kiszolgálja a politikai hatalmat.

Villájuk teraszáról kilátás nyílik a Hohentwiel várának romjaira. Ella itt üldögélve várja a férjét esténként. A hegytetőn egy nap különös fény villan. A nő a nyomába ered, ezzel olyan kalandba keveredik, amely az egész életét megváltoztatja.

Ella menekül válságba jutott élete és a háború zűrzavarából. Hova vezet az útja ebben a bénult, pusztulásra ítélt világban?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?