Művészsarok

Élménygyűjtés Malinovkával

Malinovka 2018 elején már meglepett minket egy interaktív könyvvel, amely a BEF_JEZETL_N címet viseli. A Szolnoki-Szendrődi Judit által 2013-ban alapított brand valójában egy design manufaktúra, amelyben leginkább papírtermékek, naptárak, határidőnaplók, vázlatkönyvek és füzetek tervezése és kivitelezése zajlik. A Malinovka-webshopban találunk még saját kiadású és nem a hagyományos értelembe vett papírterméket is, köztük az ebben a cikkben bemutatott Wanderlust-ot, amely egy különleges élménygyűjtő füzet.

A Malinvoka termékek egyszerre modernek és hagyományosak, hiszen a kézi kötészeti módszerek újragondolásával születnek és a mai kor igényeit és tendenciáit is figyelembe veszik. Az élménygyűjtő füzet grafikáját is egy kézi gyerekrajz inspirálta, majd minimális átalakítással került digitalizálásra. Ahogy az a többi termék esetében is jellemző, ez a füzetborító is letisztult, fekete-fehér grafikát kapott.

Az élménygyűjtő füzet azért is jöhet jól nekünk, mert nyáron tud igazán az ember utazni, kipróbálni új dolgokat és kipipálni jópár pontot benne. Ahogy a leírásban is szerepel, erős vágyakozást generál az emberben, hogy útnak induljon, megismerje a világot és új élményeket gyűjtsön. Kiváló ajándék egy olyan személy számára, aki szereti a feladatokat és késztetést érez arra, hogy mindent megéljen, vagy esetleg ellenkezőleg, kihúzzon a listáról párat, ami számára nem vonzó és nem vágyik rá.

A Wanderlust maximális szabadságot ad, mert a felsorolt 500 élmény mellett számos másik, csak ránk jellemző saját élményt írhatunk bele, ami esetleg nem szerepel a listában. A 32 oldalas füzet mérete alkalmassá teszi, hogy egy-egy utazás alkalmával is magunkkal vigyük, így azonnal rögzíthetjük az új élményeinket.

“Ha már megélted, pipáld ki. Ha nem akarod megtenni, húzd ki. Ha szeretnéd, egészítsd ki. Az utolsó oldalakon bővítsd ki a listád.”

Arra is van lehetőség, hogy angol nyelvenn vásárold meg magadnak, vagy angolul beszélő barátodnak. Szerintem egy remek ötlet, hiszen manapság sok esetben szeretjük akár a Bullet Journal-unkat is angol nyelven írni, vagy naplót vezetni, akár a telefonunkat ilyen beálltásokkal használni.

Tehát, ha egy egyedi meglepetést keresel, amely tökéletes ajándék lehet egy minimál stílust kedvelő barátodnak, vagy szerettednek, akkor a Wanderlust egy izgalmas választás lehet. Én magammal vittem a Balatonra, ahol egész sok mindent ki tudtam pipálni. Ennek segítségével időm sem volt unatkozni és azon gondolkodni, hogy mit kezdjek magammal a parton, mert rengeteg ötletet nyújtott, amely kapcsán számos élményre tettem szert.

Köszönet a példányért a Malinovkának

http://www.ahmagazin.com/kultura/bef_jezetl_n-a-malinovkatol/

Hozzászólások