Könyvek

Elle Cosimano – Finlay Donovan mindent visz

Megérkezett Elle Cosimano legújabb regénye, így tehát végre folytatódik a Finlay ​Donovan sorozat, a Finlay Donovan mindent visz címmel. A könyv ezúttal is szórakoztató, tele humorral, iróniával és nem kevés izgalommal!

A történetről

A Finlay Donovan mindent visz története picivel azután folytatódik, hogy az előző véget ért. Éppen, hogy leadta és megjelent előző sikerkönyve, már írnia is kell a következőt, amelynek hasonlóan izgalmasnak kell lennie, mint elődjének. Azonban az azért volt annyira sikeres, mert ahhoz elég erős volt a múzsája, vagyis önmaga és ügyes-bajos élete. És hogy mitől olyan érdekes? Mert egy kétgyermekes családanya, akit faképnél hagyott férje, egy másik nő miatt. Vagyis hivatalosan egy miatt, de a helyzet azt mutatja, hogy több hölgy is felkeltette az érdeklődését. Finlay tehát el volt ázva az otthoni feladatokkal, a kötettel és egy napon, mikor éppen a szerkesztőjével volt megbeszélésen egy kávézóban, egy másik személy félreértette beszámolóját készülődő könyvéről és azt hitte, a nő egy bérgyilkos.

Csakhamar meg is kapja az első ajánlatát és bár kísértésbe esik az összeg láttán, ami kihúzná őt anyagilag a csávából, mégis úgy esik, hogy egyszer csak meghal az áldozata, ő pedig mindenáron szeretné eltüntetni a bizonyítékokat. Ebben lesz segítségére a minden lében kanál bébiszittere Vero, így a nőnek lehetősége nyílik arra, hogy megírja a történetüket picit másként, ihletet merítve az őt ért (bal)szerencséből.

Most azonban minden nyugodt, nincsen gonosz ex, sem pedig ádáz maffia, se semmi. Csak a fogyatkozó pénz, a kissé furcsán viselkedő Vero és a tudat, hogy valaki meg akarja ölni egykori férjét. De vajon ki lehet az? Finlayt csábítja a tudat, hogy utána járjon, hiszen máskülönben hogyan tudná megakadályozni? Hiszen bármennyire is elbánt vele a férfi, a gyermekei mégis szeretik édesapjukat. Ráadásul nemkevés pénz is ütheti a markát, nem beszélve arról, hogy akár újra belelendülhetne könyvének írásába.

Újra itt a humoros bérgyilkos

Nem árulok zsákbamacskát ha bevallom, rajongtam ezért a Finlay sztoriért is! Bár, hogy őszinte legyek picit sajnáltam, hogy ezúttal nem egy random maffia tag a célpont, de nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon hogyan fognak dönteni Veroval karöltve. Vajon megpróbálják eltenni láb alól a nő férjét vagy inkább megmentik?

Nagyon szeretem benne az őszinteséget

Ahogyan korábban is említettem, azért szeretem igazán ezt a könyvet, mert Finlay karaktere annyira valóságos és őszinte. Nem finomkodik, hanem bemutatja, hogy valóban nehéz egyszerre dolgozni és gyermeket nevelni. Nem szeretne hazudni az embereknek, hogy mennyire egyszerű két kisgyermek édesanyának lenni, hanem humorosan tálal olyan bakikat, amik bizony előfordulnak egy szülő vagy családtag életében. Ilyen lehet egy balul elsült fogkihúzás vagy például az, hogy mennyire nehéz bilire szoktatni egy kisbabát.

Aki esetleg attól félne, hogy a sorozat második része, a Finlay Donovan mindent visz nem elég izgalmas, nem tud az első nyomdokaiba lépni, azt megnyugtatom, van új a nap alatt! Akárcsak az elődje, most is roppant izgalmas és egy percig nem hagy nyugodni. Az események folyamatosan pörögnek, egyik bonyodalom jön a másik után és számtalan meglepetést is tartogat, ahogyan azt már megszokhattuk Elle Cosimanotól.

Kifejezetten kedveltem ebben a könyvben, hogy egyrészt nagyon gördülékeny, egyik eseményből csöppenünk a másikba, másrészt a rövid fejezetek miatt könnyedén is tudunk haladni a lapokkal. Nincsenek hosszú elmélkedések, tömény izgalom az egész, egy pillanatnyi kiszámíthatóság sincsen benne.

Ráadásul pont úgy jártam, ahogyan az előző kötetnél, az írónő annyira megkavarja a dolgokat, hogy sose tudom, kit kedvelhetek vagy éppen kit nem, illetve hogy ki lesz az, aki éppen a lehető legváratlanabb szituációban bukkan fel. Az orromnál fogva vezetett az elejétől a végéig.

Aki szereti a szórakoztató krimiket, kíváncsi, hogy egy családanya hogyan tud egy bérgyilkos-nyomozó bőrébe bújni, annak nagyon ajánlom ezt a könyvet. Van benne egy kis szerelmi háromszög, azt elismerem, de borzasztóan ironikusnak és szórakoztatónak tartom azt, hogy Finlay hogyan próbál meg nem egy gyilkosságot úgy eltusolni, hogy közben rendőr nővérétől és barátjától kér hozzá segítséget, a tudtukon kívül. Humoros, csajos és tele van váratlan fordulatokkal. Imádtam!

A recenziós példányért köszönet az Agave Könyveknek!

J. D. Barker- James Patterson – A zaj

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?