Kultúra

Elindult a “Nincs időm olvasni” kihívás! podcastje!

Időt találni az olvasásra sokszor nem egyszerű. Rengeteg minden meghiúsíthatja ilyen irányú terveinket, legyen az akár egy háztartás vezetése, vagy esetleg a tanulás, a gyerekek. Sokszor pedig hiába lenne időnk, egyszerűen képtelenek vagyunk olyan könyvet találni, ami lekötne minket. Szabados Ágnes, az RTL Klub híradósa pont az ilyen kifogások elkerülésére hozta létre a “Nincs időm olvasni” kihívást!

Maga a kihívás még 2017-ben indult a Facebookon. A cél pontosan a mindennapi kifogások elkerülése, illetve természetesen az olvasás, mint hobbi népszerűsítése volt. A felhívás mindenki számára nagyon könnyen teljesíthető: adott egy téma minden hónapban, van hozzá egy ajánlott olvasmány (amit nem kötelező elolvasni) és a meghatározott témában kell havi egyetlen könyvet elolvasni. Így aztán megvan mindenkinek az olvasásélmény, ami remek motiváció a későbbiekre, ez a havi egy könyv pedig szerencsére bőven teljesíthető még munka, tanulás, háztartás, illetve család mellett is. Aki nagyon szorgalmas, vagy esetleg hirtelen sok ideje van, az persze olvashat többet is, de ez persze nem kötelező. Plusz nagyon jó dolog még az, hogy a témák rendkívül változatosak, így nagyon könnyen újdonsült kedvenc szerzőt, vagy akár műfajt is avathatunk.

A Nincs időm olvasni kihívás! nagyon gyorsan nagyon nagy népszerűségre tett szert, a Facebook csoport jelenleg 17 514 tagot számlál, akik rendkívül aktívak is. Minden nap több új bejegyzés születik, új beszélgetések kezdődnek, barátságok köttetnek. Emellett a kihívás elindulása óta rengeteg hozzá és az irodalomhoz kapcsolódó rendezvény, beszélgetés is megvalósult. Egy ilyen nagyon érdekes projekt a Szabados Ági által vezetett, néhány héttel ezelőtt elindult Lapozz a 99-re! podcast. Az új rész minden kedden elérhető, minden adásban másik, nagyon érdekes témával és neves vendégekkel. Az eddigi három rész alatt olyanok fordultak már meg a műsorban, mint Péterfy-Novák Éva, Szentesi Éva, vagy éppen Agatha Christie életműsorozat szerkesztője és fordítója, Katona Ágnes.

Mindenképpen érdemes tehát belehallgatni a műsorba, mert a jó hangulatú beszélgetések során rengeteg kulisszatitkot megtudhatunk és a szerzőket is megismerhetjük kicsit közelebbről. Az adások elérhetőek a Google, az Apple vagy éppen a Spotify podcast-lejátszóján is!

 

Hozzászólások