Lakberendezés

Elengedhetetlen kiegészítők gyerekszobába

Beszerezted az alapvető bútorokat gyermeked szobájába, de még elférne néhány kiegészítő? Szeretnél még praktikusabb és otthonosabb életteret gyermekednek? Összegyűjtöttünk néhány olyan kiegészítőt, mely minden gyerekszoba elengedhetetlen része. Tarts velünk, ha jól jönne egy kis inspiráció!

Kisasztal vagy íróasztal gyerekszobába

Óvodás kisgyerekek szobájába nem mindegy esetben teszünk asztalt. Pedig ha belegondolunk, kell egy hely, ahol a gyerek rajzolhat, gyurmázhat, hajtogathat, és így tovább. Érdemes hozzáillő apró széket is vásárolni.

Ha iskoláskorú gyerekünk van, akkor evidens, hogy kap íróasztalt és széket. A kényelem és az egészséges testtartás kialakítását tartsuk szem előtt a bútorválasztásnál.

Elengedhetetlen tárolószekrény

Nézz körül a gyerekszobában! Elegendő hely van a tárolásra? Gondolj arra, hogy az évek során egyre több hely kell a holmiknak! Sok kis gyerekbarát tároló mellett egy magas szekrényt is érdemes elhelyezni a szobában. Így amit nem szeretnénk, hogy a gyerek elérjen, elhelyezhetünk magasan. De praktikus az ilyen elem az épp nem szezonális ruhák és ágyneműk tárolására is.

Otthonos textíliák és szőnyegek

Az otthonosság biztonságot, melegséget ad. Ezt a lakberendezésben a textíliák fejezik ki. Válasszunk a hangulathoz illő, gyerekeknek készült mesés darabokat a következőkből:

  • ágyneműhuzat
  • díszpárna
  • ágytakaró
  • pléd
  • függöny

Mivel a gyerekek kedvenc játékterülete a padló, a szőnyeg elengedhetetlen kellék! A vidám, mesefigurás gyerekszőnyegek ára semmi ahhoz képest, milyen nagyszerű hangulatot teremtenek!

Mesefigurás falióra gyerekszobába

Akármilyen kicsi a gyermek, a falióra legyen alapvető kiegészítője a gyerekszobájának! Egyrészt mutatós, másrészt ovisként már ismerkedhet az órával. Kisiskolásként pedig már ügyesen be tudja majd osztani az idejét, ha látja az órát. Válassz mesefigurás vagy állatos darabot, mely kedves a gyereknek, így szívesen megtanulja majd leolvasni az időt!

Barátságos fényforrások gyerekeknek

A gyerekszobában a fényforrások különleges szereppel bírnak. Elijesztik a szörnyeket, elűzik a rémálmokat! Ezért a mennyezeti lámpán kívül helyezzünk el kislámpákat is! Jó megoldás az éjszakai fény aranyos figurákkal, hiszen ez segít biztonságban elaludni. Hasznos az éjjeliszekrényen lévő vagy a falra szerelt éjjelilámpa, melyet könnyen felkapcsolhat a gyermek. Hangulatos elem a gömbfüzér, mely szintén világíthat éjszaka is.

Babzsákfotel vagy puff gyerekszobába

Ha lehetséges, kerüljön egy kényelmes babzsák vagy puff is a gyerekszobába. Nagyon jól jön például abban az esetben, ha órákon át csemeténk álmát kell őriznünk. Persze a kicsik is élvezettel használják ezeket a bútorokat játék közben.

Összegzés: Gyakran a gyerekszoba használatba vétele után derül ki, milyen kiegészítők hiányoznak még a tökéletes összhanghoz. A fenti felsorolás segít abban, hogy semmi fontos ne maradjon ki gyerkőcünk szobájából.

Hozzászólások