Könyvek

Edmund J. Bourne – Szorongások ​és fóbiák gyógyításának kézikönyve

Mint tudjuk, az Édesvíz Kiadó főként életmód témában adja ki köteteit. Legutóbb Edmund J. Bourne legújabb alkotását vehettük kezeink közé, amelynek címe Szorongások és fóbiák gyógyításának kézikönyve. A kötet egy több, mint 550 oldalas gyűjtemény és segítség pszichés betegségben szenvedők számára.

Ha szorongás, fóbia, vagy éppen pánikzavar nehezíti az életedet, úgy érzed, hogy elveszítetted az uralmadat az életed felett, akkor érdemes beruházni az önsegítő könyvre. Ha ezeknek a betegségeknek az egyikében szenvedsz, esetleg kombináltan lépnek fel nálad, akkor se keseredj el, hiszen nem vagy egyedül. Ennek segítségével ismét képes lehetsz újra kézbe venni az életedet, uralkodni a félelmeid felett, mielőtt teljesen a padlóra küldenek.

A Szorongásról és fóbiákról szóló gyűjtemény több, mint egymillió embernek segített már tartósan kigyógyulni a zavarokból és a pszichiátriai betegségekből, köztük a szociális szorongásból, a specifikus fóbiákból, illetve a pánikbetegségből is. A félelmek csillapításához és a szorongó gondolatok megfékezéséhez alkalmas technikák segítségével a kezedbe veheted az életedet, megtanulsz bízni másokban, illetve a legfontosabb személyben: magadban. Segítséget nyújt, hogy szabadon élhess, betegségektől mentesen.

A könyv megismerteti az olvasót különböző relaxációs technikákkal, tippeket ad a negatív belső energiák és a téves meggyőződések legyőzésére. A pánikrohamok kapcsán a megelőzéshez és legyőzéshez is segítő kezet nyújt, de természetesen minden alapja az életmódbeli változtatások, mint a táplálkozás, mind a gondolkodásmód, mind pedig a testmozgás terén.

Több betegséget is összeköt egymással, ilyen az ételallergia és a szorongás.

“Allergiás válaszreakció akkor alakul ki, ha a szervezeted megpróbál ellenállni egy idegen anyag behatolásának. Néhány embernél bizonyos élelmiszerek úgy hatnak a szervezetre, mintha idegen anyagok lennének, és nemcsak klasszikus allergiás tüneteket, például orrfolyást, nyálkaképződést és tüsszögést okoznak, hanem számos pszichés és pszichoszomatikus tünetet is.”

A fóbiák kapcsán kitér az állat- és rovarfélelemre, leírja a kialakulásának okait és a kezelésre is ad tippeket, milyen módszerekkel lehet leküzdeni a különféle típusait. A megoldások között találunk teszteket is, hogy milyen mértékű a betegség a páciensben, de emellett légzési technikákkal is próbálja segíteni az szenvedő alany életét.

Összességében egy nagyon részletes gyűjteményről beszélünk, amely bárki számára segítséget nyújthat a nehéz mindennapok kapcsán. Nem kell mindehhez papír arról, hogy te beteg vagy, hiszen szorongással és néhai pánikkal szinte minden ember megküzd élete során. Ha még nem élted át egyiket sem, akkor is hasznos lehet, hiszen felkészít arra, hogyan tudok a lehető leghatékonyabb módon leküzdeni azt.

A könyvért köszönet az Édesvíz Kiadónak!

Hozzászólások