Könyvek

David Wolfe – Természetes szépség: A szépség belülről fakad

Az Édesvíz Kiadó jóvoltából lehetőségünk akadt egy újabb remek könyvet a kezünkbe venni. David Wolfe és R. A. Gauthier önfejlesztő kötete A természetes szépség címmel jelent meg tavaly októberben. A szépség belülről fakad alcím tulajdonképpen leírja mindazt, amit ez a könyv tartalmaz. Találunk benne ötleteket és tippeket a stressz leküzdéséhez, a gyógynövények felhasználásához, a hormonegyensúly visszaállításához. Az alkotás tulajdonképpen az öt szépségfaktort veszi alapul és így vezet be minket a valódi természetes szépség világába.

Ez az öt faktor az étel, a méregtelenítés, a sejttáplálás, a hormonegyensúly és a stressz leküzdése. Ezeket, ha végigveszi az ember és komolyan érdekli a téma, akkor lehetősége akad, hogy újjá varázsolja magát. Egy természetközelibb életet tud magának kialakítani.

“A zsírok, szénhidrátok és a fehérjék az emberi étrend szükséges elemei. Ez azt jelenti, hogy mindhárom élelmiszer-kategóriának számottevő arányban szerepelnie kell benne. A százalékos arány egyénenként változik, függ az illető anyagcseréjétől, pillanatnyi emésztési állapotától, egészségügyi történetétől és célkitűzéseitől.”

Az első fejezetben megismerhetjük a zsírok, a szénhidrátok, fehérjék és zöldségek pozitív és negatív tulajdonságait. Tippeket kapunk, hogy miből fogyasszunk többet, miből kevesebbet annak érdekében, hogy valódi, belső szépségjegyeink kerüljenek előtérbe. A zsírok kapcsán tudjuk, hogy vannak telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlenek, azt viszont már kevesebben sejtik, hogy mit is takarnak ezek a kifejezések. David ezekre is kitér, ahogy arra is, mik azok az egyszerű, finomítatlan és finomított szénhidrátok. Megismerkedhetünk az emészthetetlen összetett szénhidrátokkal, illetve, ahogy már említettem, a fehérjékre is kitér az író.

A második fejezet a szupertáplálékok és szupergyógynövények világába kalauzol el bennünket. Manapság nagy népszerűségnek örvend az avokádó, amelyet jogosan tartanak szupertápláléknak, hiszen szinte csak és kizárólag pozitív hatásai vannak. De emellett ide tartozik még az acai, az aloe vera, a goji bogyó, a kakaó, a kendermag, a méz, az olívaolaj, a maca és még a sütőtök magja is. Ezek mindegyike remek zsírforrások, amelyek jó energiákkal látják el a szervezetet.

A második szépségfaktor a méregtelenítés, amelyet szerintem senkinek nem kell bemutatni. Ha szeretnénk megszabadulni a káros anyagoktól a szervezetünkben, akkor ezt a fejezetet biztosan érdemes elolvasni, hiszen számos tippet és praktikát ad ennek a folyamatnak a kapcsán.

A sejttáplálás is fontos szerepet játszik a természetes szépség kialakításában. Ebben a fejezetben a vitaminok fontosságáról tudhatunk meg többet, főként a B és D vitaminokról, illetve ezek hatásáról, ha nincs kellő mennyiség belőlük a szerezetünkben.

“A szugárzó szépség elérhető a sejtes öregedés lelassításával és a fiatalosság megőrzésével, a sejtek táplálása, védelme, hidratálása és optimalizálása segítségével. Az egészséges szokások a javunkra változtathatják meg a sejtidőt, csökkentve a gyulladást, az oxidációt, a szabad gyököket és a stresszt, amelyek jókora darabokat csípnek le telomerjeink hosszából és bekapcsolják a kedvezőtlen géneket.”

A hormonegyensúly egy igencsak érdekes téma, hiszen napjainkban rengetegen küzdenek vele. Nemcsak a nők, hanem a férfiak esetében is gondot tudnak okozni a hormonok. Ha túl sok stressz ér bennünket, nem megfelelően táplálkozunk, nem jó az életvitelünk, az első ami jelzi ezt számunkra, hogy felborul a hormonháztartásunk. Ahhoz, hogy ezt visszaállítsuk, segítségre lehet szükségünk. Ez a fejezet pontosan ezek okát és helyreállítását fejti ki, így jobb kezet nyújt minden szenvedő alany számára.

Az utolsó szépségfaktor a stressz leküzdése. Ez már egy elég komplex témakör, hiszen számos tanulmány és könyv szól erről. A mai világban nincs ember, aki egy kicsit, de ne stresszelt volna már élete során. Vannak olyanok, akik napi szinten átesnek ezen. Éppen ezért érdemes ezt a könyvet magukhoz venni, hiszen még ebben is tud újat mondani nekünk A természetes szépség című kötet. Kiemeli a táplálkozás és a sport fontosságát, receptötletekkel lát el bennünket, sőt, David Wolfe még egy három napos tisztítókúra mintával is meglepi az olvasót.

Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni önmagad és visszatérni a gyökereidhez, akkor bátran tudom ajánlani az Édesvíz Kiadó csodálatos művét, amely remek kikapcsolódást nyújt egy hosszú nap után. Felfedezhetitek önmagatokat egy igencsak igényes borítóval rendelkező alkotással.

http://www.ahmagazin.com/konyvek/ketogen-dieta/

Hozzászólások