EgészségÉletmódGeek

Csökkentsd a stresszt a telefonoddal – Alkalmazásajánló

A legtöbb ember mindig magánál tartja a telefonját. Zenét hallgatunk, telefonálunk, dolgozunk, vagy éppen játszunk rajta, minden nap a kezünkbe vesszük. Ennek káros hatásairól sokszor hallunk az idősebb korosztálytól, vagy akár a tévében. Ha már hozzá vagyunk ragadva a mobilunkhoz, miért ne használnánk a mindennapos stressz csökkentésére? Ma bemutatjuk nektek, hogyan hívjátok segítségül a telefonotokat, ha maguk alá temetnek a problémák. 

Erre megfelelő alkalmazás a Calm. Ezt az applikációt a szorongás csökkentéséért, az alvásminőség javításáért és a boldogabb mindennapokért érdemes letölteni. Sok funkció nem elérhető, amíg elő nem fizetsz, de az ingyenes lehetőségek is sokat segítenek a hétköznapokban. A Calm, miután megnyitottuk, először is megkér, hogy vegyünk egy mély levegőt. Ezután a menübe lépve kellemes madárcsicsergés, vízcsobogás hallható, amíg kiválasztjuk, mit is szeretnénk használni. Itt lecserélhetjük a hátteret ropogó tűzre, vízesésre, vagy éppen viharra. A kezdőlapon választhatunk például zenét. A zene menüpont alatt relaxáló, koncentrációt, alvást segítő, vagy éppen a természetben hallható hangok közül kereshetjük ki a célnak megfelelőt. Ezeket offline is elérhetővé tehetjük, ha letöltjük őket.

Ezen kívül a meditáció fülnél nem csak vezetett meditációkat, hanem légzőgyakorlatokat is találunk. Ilyen például a breath-bubble, ahol egy színes buborék utasít minket a be- és kilégzésre. Ehhez kellemes hangeffektek is járnak, de csöndben is ugyanannyira hatásos. Ha egy munkahelyi, vagy iskolai szünetben van 1-2 percünk, mindenképpen érdemes légzőgyakorlatokra szánni az időt.

 

Az alvás-nál több lehetőségünk is van segíteni a pihenésünket. Felnőtteknek, és gyerekeknek szóló estimeséket hallgathatunk, melyeknek nagy előnye, hogy a telefon képernyőjét lezárva is tudjuk hallgatni őket. Pár percestől akár egy órásig is akadnak történetek a biztos alvásért. Nyugtató zenéket is betehetünk, vagy ha az szimpatikus, alváskönnyítő vezetett meditációkat találunk az alkalmazásban.

Töltsd le iOS-re és Andoridra! 

 

A képek forrása a pixabay, vagy a képekre kattintva érhetőek el.

Hozzászólások