FilmekMédia

Claire Holt kipróbálta magát a filmvásznon

Tudniillik Claire Holt inkább a sorozatok világában tevékenykedett a tavalyi évig, majd a The Originalst otthagyva belevágott a filmes karrierbe. A szőke ausztrál színésznő a H2O: Egy vízcsepp elég című szériában kezdte meg pályafutását, amit idehaza a Disney mutatott be és hatalmas rajongótáborral rendelkezett a kétezres évek elején. Ezt követte a lehetőség, hogy Amerikába költözhetett és beválogatták a The Vampire Diaries című CW-s alkotásban, ahol éveken át alakította Rebekah karakterét, aki még a The Originals-ba is elköltözött. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és Claire úgy határozott, hogy most már ideje lenne a mozis karriert beindítani. Ennek apropójából indult el Kate szerepéért a 47 Meters Down-ba, amit végül természetesen meg kapott.

A horrorfilm csak erős idegzetűeknek ajánlott, így volt ez ennél az alkotásnál. A 47 Meters Down nagy része a tenger alatt játszódik és ebből adódóan nagy szerepet játszanak a cápák. A történet ott kezdődik, hogy a testvérpár, Lisa és Kate egy nyaraláson vesznek részt Mexikóban. Mint kiderül, Lisa szakított párjával és most nagyon padlón van. Emiatt testvére elviszi az éjszakába, hogy kibulizzák magukat. Itt ismerkednek meg két helyi sráccal, akik ráveszik őket, hogy vegyenek részt egy tengeri merülésen, ahol cápákat figyelhetnek meg teljes valójukban. Lisa persze nem akar ebbe belevágni, hiszen semmi búvári tapasztalata sincs, de Kate végül meggyőzi a 100 dolláros mulattságra.

Szerintem már mindenki rájött a címből és a leírásból, hogy miről szól a film maradék része. Természetesen ez a ketrec, amiben ők lemerülnek lesüllyed a tengerfenékre, ahol már nem sok levegőjük marad a túlélésre. Kate megtesz mindent, hogy kapcsolatba kerülhessenek a felszínnel, de a horrorjellegéből adódóan mindenki sejtheti már, hogy nem éli túl mindkét testvér a nyaralást.

A végkimenetelt szándékosan nem árulom el, hiszen nem lenne miért megnéznetek. Annyit viszont elmondhatok a filmről, hogy szerettem. Sok helyen mondtam azt, hogy ez nekem már sok és főként azért, amit nem olyan régen láttam. Van egy film, amiben szintén egy cápa a főszereplő, bár ő Blake Lively-vel harcol meg. Ott már kiderítettük, hogy a cápák nem ilyen szinten támadnak emberekre. Nem random eszik meg őket és nem maguktól, hanem az emberek miatt válnak veszélyessé. Ez kicsit illúzióromboló volt, de még mindig hihetőbb, mint egy Sikoly vagy egy Fűrész.

Ami a színészeket illeti, Mandy Moore szépen alakította Lisát és hihetőek voltak a kiakadása, néhol egy kis túlzással megspékelve. Sokkal jobban szerettem Katet és nem azért, mert őt alakította Claire. Egyszerűen szerethetőbb és masszívabb karakter volt az övé. Nem túl csajos, erős és szívós, aki nem fél holmi cápáktól. Nem akármilyen debütálás volt ez a filmes világban a színésznő részéről és úgy gondolom, van keresnivalója a nagyobbak között.

Összességében tetszett, hiszen nem volt túlgondolva és a látvány is hihetőnek tűnt. Az már más kérdés, hogy a cápák néhol erőteljesen meg voltak szerkesztve, dehát valamit valamiért. Szerencsére nem volt egy hosszú film, hiszen a másfél órát sem érte el, így bátran tudom ajánlani egy esős szombat délutáni mozira.

Forrás: http://www.trbimg.com/

Hozzászólások