Könyvek

Cassandra Clare & Maureen Johnson & Sarah Rees Brennan – Bane-krónikák

Magnus Bane az Árnyvadász-univerzum egyik legkedveltebb karaktere. Cassandra Clare összes regényében felbukkan a kitűnő divatérzékéről és botrányos partijairól ismert boszorkánymester. Magnus általában mellékszerepet tölt be az árnyvadászok történeteiben, azonban az írónő egy saját novellagyűjteményt is szentelt az olvasók kedvencének. A Bane-krónikák eredetileg 10 rövid könyv formájában jelent meg, de tavaly a Könyvmolyképző Kiadó egy exkluzív bónusz történetet is tartalmazó új kiadással lepte meg a boszorkánymester rajongóit.

Magnus Bane boszorkánymester az egyetlen karakter, aki az összes árnyvadász történetben felbukkan. A különböző sorozatokban a boszorkánymester megoszt néhány információt a múltjáról, azonban a koráról folyamatosan hazudik. Magnus múltja sok-sok titkot és izgalmas kalandot rejteget, és most mindenre fény derül ebben a 11 történetből álló gyűjteményben. A novellák olvasásakor megismerhetjük a boszorkánymester személyiségét, barátait és szerelmeit, illetve a mágia rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

Magnus vonzó kisugárzása, feltűnő stílusa és ragyogó elméje minden rajongót lenyűgöz. Ebben a New York Times bestseller kötetben pedig a híres boszorkánymester ismét elkápráztatja az olvasókat.

Mikor ajánlott elolvasni ezt a könyvet?

Az árnyvadász könyvek esetében mindig felmerül a kérdés, hogy milyen sorrendben és mikor érdemes elolvasni az egyes történeteket. A Bane-krónikák novellái különböző korokban játszódnak, így az 1790-es évektől kezdve egészen az Elveszett lelkek városa idejéig, azaz 2007-ig követhetjük nyomon Magnus életének legszórakoztatóbb és legemlékezetesebb eseményeit. Emiatt ezt a könyvet akkor ajánlott elolvasni, ha már megismerkedtetek az ebben az igencsak hosszú időszakban játszódó sorozatokkal – Pokoli szerkezetek, Az utolsó órák, A végzet ereklyéi. Ha kíváncsiak vagytok a könyvek egyik lehetséges olvasási sorrendjére, akkor nézzétek meg az árnyvadász-útmutatónkat!

Magnus élete bővelkedik a hihetetlenül szórakoztató kalandokban.

A Bane-krónikák néhány első novellájában Magnus néhány hihetetlenül szórakoztató kalandjáról olvashatunk. Ezek közül a Mi történt Peruban? című történetet lehetetlen hangos nevetés nélkül kibírni, mert annyira abszurd, de vicces problémák adódnak a boszorkánymester életében. A szökevény királyné szintén bőven ad okot a nevetésre, majd pedig a Vámpírok, pogácsák és Edmund Herondale című novella olvasásakor azt is megtapasztalhatjuk, hogy milyen barbár módon bántak az árnyvadászok az alvilágiakkal. Sajnos ez nem a múlt sajátossága, hiszen A New York-i Intézet csatája alatt sem rózsásabb a helyzet.

Magnus különleges barátokat szerzett, de a szerelmi élete sem mindennapi.

Ha járatosok vagytok az árnyvadászok világában, akkor biztosan ismeritek Magnus két boszorkánymester barátját, Ragnor Fellt és Catarina Losst. A Bane-krónikák történeteiben gyakran láthatjuk együtt a társaságot: Ragnor és Catarina általában megpróbálják lebeszélni barátjukat az őrült ötleteiről, de végül mindig vele tartanak. Magnus szerelmi életébe is bepillantást nyerhetünk, azaz megismerhetjük azokat a különleges nőket és férfiakat, akiket szeretett halhatatlan élete során. A felhőtlen kalandok mellett olvashatunk veszteségekről és a gyász időszakáról is.

Macskák, partik, divat és varázslás

A Bane-krónikák a szórakoztató kalandok mellett megmutatja Magnus valódi személyiségét is. Láthatjuk, hogyan követi a divat változását az egyes korszakokban, sőt olykor úttörő szerepet játszik a feltűnő ruhadarabok népszerűsítésében. A boszorkánymester hírhedt partijairól is olvashatunk, amelyekre igazi kiváltság bejutni. Megtudhatjuk azt is, hogy a vicces nevű, bolyhos macskák előtt milyen háziállatokra tett szert a részeg Magnus. Természetesen a mágiával is közelebbről megismerkedhetünk, hiszen a főszereplőnk nem véletlen nevezhette ki magát Brooklyn főboszorkánymesterévé.

Az új kiadás borítója egyszerűen tökéletes!

A Könyvmolyképző Kiadó által választott új borítón a főszereplőt láthatjuk. Magnus ábrázolása meglehetősen hű a történethez, így valószínűleg minden rajongónak elnyeri a tetszését ez a design. Az egykötetes kiadás megjelenése tökéletesen illeszkedik az árnyvadász könyvek sorába. Az új borító mellé gyönyörű illusztrációkat is kaptunk, amelyek képregények formájában megörökítik a történetek egy-egy fontos jelenetét. Emellett egy extra történet is szerepel a kötetben, amelyben Magnus hangposta üzeneteit olvashatjuk az Elveszett lelkek városa idején.

Magnus Bane rajongói számára kihagyhatatlan olvasmány!

A Bane-krónikák egy szórakoztató és könnyed olvasmányként indul, de Magnus életének néhány fejezete nagyon is szívszorító. Szerencsére az utolsó novellában felcsillan a remény, amikor ismét betoppan a szerelem a boszorkánymester életébe. Érdekesség, hogy Magnus ezeket a történeteket Alecnek írta, hogy az árnyvadász jobban megismerhesse a múltját. Ha szeretitek Cassandra Clare könyveit és Magnus Bane karakterét, akkor mindenképpen olvassátok el ezt a novellagyűjteményt!

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

Sólyom Anna – Macskabár

Hozzászólások