Bulvár Hírek

Ilyen volt a Linkin park koncert a VOLT fesztiválon

By

Az amerikai nu metal együttes először lépett Magyarországon színpadra, így nem meglepő, hogy 45 ezer ember váltott jegyet a 25. Jubileumi VOLT fesztivál első napjára, melyből délután még semmit nem lehetett érzékelni.

A gyors személyazonosítás, karszalag csippantás után meglepően kevesen mászkáltak a Soproni fesztivál területén. Itt-ott el lehetett kapni egy-két lézengő személyt az utakon, páran ott ücsörögtek a nagyszínpad előtt, de értékelhető tömeg csak néhány sörsátorban volt megtalálható délután ötkor.  Ezért volt számunkra meglepő, hogy miután felfedeztük a terepet és megvettük a fejenkénti alkoholmennyiségünket, letelepedtünk a pódium elé. Egy idő után már csak azt vettük észre, hogy szinte levegőt se kapunk a hatalmas embertömegben. Pedig még csak épp hogy elcsitult Subscribe mellettünk a kisszínpadon.

Bár a VOLT köztudottan a 20-30 évesek körében népszerű, ám ezáltal minden korosztály megtalálható volt. Azok, akik már 2001-ben, a Hybrid Theoryra bömböltek, és azok, akik 2017-ben énekelték az új albumról a Talking to Myselfet. A kérdés csupán az volt, vajon mit fogunk kapni? A 16 évvel ezelőtti ütős klasszikusokat vagy az új hullámú Linkin Parkot, akik már nem is annyira metált játszanak?

A koncert eleje nem indult jól. Bár a tömeg oldáig volt a boldogságtól, ahogy meglátták a bandát. Ám mégsem oldódtak fel attól, hogy Chester Bennington napszemüvegben és kapucnis pulcsiban járkált fel s alá a színpadon az első néhány számnál. Viszont mikor jöttek a klasszikus számok, mint például a Numb, az In The End, Breaking The Habit és a One Step Closer, a nép egy emberként őrjöngött. Mike Shinoda meg is ajándékozta a hallgatóközönséget egy mikrofonnal. Bár néhol még felbukkantak számok a One More Light albumról, a lelkesedés nem apadt. Sőt, maga a One More Light című szám hatalmas őrületet váltott ki, annak köszönhetően, hogy Chester leereszkedett a közönség közé. A jelenlevők igazi extázison estek át.

A koncert vége felé igazi stadionos hangulat alakult ki, melyről maga az énekes is úgy nyilatkozott, a mostani turnéjuk legjobb fellépésén vannak túl.  Egyvalami biztossá vált: a 25. Jubileumi VOLT fesztivál legnagyobb fellépője, és legnépszerűbb napja ez a nap volt. Chester Benningtonnal és a Linkin Parkkal.

képek forrása: x

Comments

comments

You may also like

Change Language To: Hungarian

%d blogger ezt szereti: