Zene

BRÉKING: Készül Beyoncé új albuma a Renaissance

Több, mint hat év elteltével, azaz a 2016-os Lemonade korong után, érkezik Beyoncé következő szóló albuma, ami a Renaissance címet viseli. Végre eljött ez az idő is! 

Hogy mi történt ezalatt a hat év alatt?

Beyoncé sosem tétlenkedett. Valójában négy lemezt adott ki a 2016-ban megjelent Lemonade óta, bár egyik sem szólóalbum volt. Először 2018-ban férjével, Jay-Z-vel közösen elkészítették a The Carters nevű korongjukat. 2019 áprilisában érkezett a Homecoming című koncertalbum, ami a 2018-as Coachella fellépését mutatta be. Elég különleges darab volt, hiszen egy teljes felvonuló zenekar kísérte őt végig (ami pedig egy 60 millió dolláros üzlet részeként a Netflix különlegességeként is megjelent). Végül azon a nyáron követte a The Lion King: The Gift című Disney-filmhez kapcsolódó lemeze, amelyen számos új dallal lepett meg minket – Kendrick Lamar, Donald Glover és mások közreműködésével –, valamint az album három további számot tartalmazó deluxe kiadása egy évvel később jelent meg.

A hamarosan megjelenő album bejelentése azután történt, hogy kiderült, hogy Beyoncé a brit Vogue 2022. júliusi borítóján szerepel. Egy mellékelt darabban Edward Enninful főszerkesztő, aki betekinthetett a Renaissance zenei palettájába, a korongot az “eddigi legambiciózusabb zenei projektjének” nevezi.

[Ez] a zene, amely felemelkedik, amely kultúrák és szubkultúrák, múltbeli és jelenkori népünk felé fordítja az elmét, olyan zene, amely oly sokakat egyesít a táncparketten, olyan zene, amely megérinti a lelket – írja Enninful.

A Renaissanceról

A Renaissance részben a világjárvány idején jött létre, és ha minden igaz, 16 dalt fog tartalmazni és július 29-én jelenik majd meg. Beyoncé a honlapján és az Instagram életrajzában (biojában) a lemezt Renaissance „act i”-ként tüntette fel, ami azt jelentheti, hogy több részlete is lehet a korongnak.

Beyonce.com-on található bolt szerint négy kollekció lesz rendelhető – Pose 1, 2, 3 és 4 címmel, csak a weboldalon keresztül érhető el – és 39,99 dollárba fog kerülni. Természetesen ezeket az album megjelenésének napján adják ki. Mindegyik tartalmazni fog egy reneszánsz dobozt, pólót és CD-t; a borító és a különböző pólódizájnok később derülnek ki.

Egy forrás szerint a OneRepublic tagja, Ryan Tedder – aki korábban Beyoncéval dolgozott a Halo című dalon – közreműködik a készülő szettben és állítólag Raphael Saadiq is részt vesz benne. Minden bizonnyal egy country és tánczenékkel teli albumra számíthatunk, amely elsősorban a 20. század végén készült amerikai zenéből merít ihletet.

Break My Soul kislemez

Mindezen hírek mellett Beyoncé 2022. június 21-én éjfélkor kiadta a Renaissance korong első számának dalszöveges verzióját, Break My Soul címen. A nyári napfordulókor megjelent zene egy új kezdetet jelent – olvasható a Pitchforkon.

Az album július 29-én jelenik meg.

Az új kislemez egyébként egy táncdal, amelynek célja egy új korszak kezdete, új himnuszokkal. A Break My Soul alig két évvel Beyoncé Black Parade című kislemeze után érkezett, amelyet 2020. június 19-én adott ki. Továbbá ez az énekesnő első új dala a 2021. novemberében előadott „Be Alive” óta.

Nektek hogy tetszik az új szám?

Kiemelt kép: ROBYN BECK Forrás: AFP via Getty Images

Hozzászólások