Borítómustra – Friss megjelenések II.

Lassan nem telik el úgy nap, hogy a könyvkiadók valamelyike ne jelentene be valamilyen új megjelenést. Ráadásul szerencsére egymásra licitálva jelentkeznek szebbnél-szebb borítókkal és igényes kiadásokkal is, amikben nem győznek gyönyörködni az olvasók. Sorozatunk második részeként ismét összeszedtünk nektek párat a nemrégiben megjelent legszebb borítójú könyvek közül. 

Sara Collins – Frannie Langton vallomásai

Gyönyörű virágok, szolid letisztult színvilág jellemzi a nemrégiben a Libri Kiadónál megjelent, Sara Collins regény borítóját. Ám mindez a finomság és báj egy meglehetősen sötét történetet takar. Frannie Langton-t, aki korábban rabszolgaként élt meggyanúsítják azzal, hogy meggyilkolta tudós gazdáját és annak feleségét. A nő állítja, hogy semmire nem emlékszik a végzetes éjszakából, ám részletesen beszámol a saját sorsáról, annak hogy mi minden szörnyűségnek volt tanúja, míg a férfinél dolgozott. Egy gyönyörűen erős, karakterközpontú regény, amelyet ha elolvasunk, érteni fogjuk a borítót és az apró részleteket megfigyelve értelmet nyer a sötét háttér és az olló is.

Frannie ​Langton, a hajdan rabszolgasorban élő cseléd ellen brutális kettős gyilkosság a vád: a hatóságok szerint megölte gazdáját, a tudós George Benhamt és annak különc francia feleségét, Marguerite-t. Sorjáznak a terhelő tanúvallomások, melyekben Frannie csábítóként, boszorkányként, mesteri cselszövőként és szajhaként jelenik meg.
Frannie azonban azt állítja, hiába múlik rajta az élete, képtelen felidézni, mi történt azon a végzetes éjszakán. Van azonban valami, amit el tud mondani: saját, kiszolgáltatott és hányattatott életének történetét, mely egy jamaikai ültetvényen kezdődött, ahol gazdája, egy velejéig romlott tudós szörnyű kísérleteiben segédkezett, és amely könnyen lehet, hogy az akasztófán ér véget.
Vallomása megpecsételheti a sorsát, ugyanakkor az igazság olyan bűnöket is leplezhet, melyek borzalmasabbak akár a gyilkosságnál is…
A Frannie Langton vallomásai egyrészt lélegzetelállító első regény, másrészt pedig egy olyan nő jellemrajza is, akinek sorsát a saját tettei alakítják egy olyan világban, amely az elpusztítására tör.

 

Michelle Hodkin – Mara Dyer végzete

Egyik személyes kedvencem ez a könyvsorozat, aminek befejező részét június elején hozta el a Könyvmolyképző Kiadó. Mindhárom kötet külön-külön is szerepelhetne egy ilyen listában, hiszen az egy sémára készült víz alatti alakokat ábrázoló borítók mindegyike gyönyörű. Ezenkívül pedig remekül reflektál a történetre és rögtön megkapja az olvasó szemét.

Be kell érnie a hazugságokkal, amiket mondtak neki?

Mara Dyer hinni szeretné, hogy nem.
Nem is kell.
Ám nem gondolja végig, hová vezethet az igazság utáni kutakodása.
Pedig kéne.
Soha nem kellett elképzelnie, meddig menne el azért, hogy bosszút állhasson.
Most kiderül.
Hűség válik árulássá, ártatlanok bűnösökké, sors és véletlen csap össze, ahogy Mara Dyer története elérkezik a megdöbbentő befejezéshez.
Eljött a végzet.
Ismerd meg a végső, döbbenetes titkokat!

 

Carlos Ruiz Zafón – A Köd Hercege

Egy trilógia első része, mely szintén első látásra megveszi az embereket a külsejével. Az egész dizájnból sugárzik egyfajta misztikus hangulat, amely már az olvasás megkezdése előtt képes megfogni az olvasót és segít ráhangolódni a történetre, mely szintén bővelkedik misztikumban. Egy háború elől menekülő család, egy régi ház, a Köd Hercege, aki bármilyen kívánságot teljesít, de mindennek megkéri az árát. Minden adott egy borzongató atmoszférájú történethez, amire ez a sötét színválasztás és a sejtelmes, ködös látkép is rátesz még egy lapáttal.

1943, Spanyolország. A Carver család a háború elől a városból az Atlanti-óceán partjára menekül. Apa, anya, kislány, nagylány és kamasz fiú. Mindenki fél a változástól. Leghamarabb a kislány barátkozik meg a helyzettel, mert érkezéskor már a pályaudvaron a bokájához dörgölőzik egy varázslatos cica.

Ez a macska nem issza a tejet. Hízelegni, dorombolni nagyon tud, de a tejre rá se néz. A pókot viszont levadássza!
Az új házban rejtélyes dolgok történnek. Szinte tapintható a régi tulajdonosok jelenléte. Aztán a múlt ködéből lassan kibontakozik egy ördögi figura: a Köd Hercege, aki minden kívánságot teljesít – de megkéri az árát.

 

Eva García Sáenz de Urturi – A fehér város csöndje

Egy újabb trilógia első kötete, ezúttal az Európa Kiadótól. A könyv műfaját tekintve krimi, melyben brutális gyilkosságok történnek, méghozzá úgy, hogy az áldozatok torkára méheket eresztenek. Ezt az ügyet kapja meg Unai López de Ayala nyomozó és felettese Alba főhadnagy, akik az izgalmak között természetesen egymásba is szeretnek. Minden adott tehát egy izgalmas történethez, amihez a meglepően sok, apró részletből álló borító is sokat hozzátesz. Első ránézésre csak a szárnyak, illetve a rovar az, ami feltűnik, de ha alaposabban megnézzük, láthatunk két ember alakú szobrot, illetve a borító alsó részén a helyszínt szolgáltató város, Vitória sziluettjét is.

Tasio ​Ortiz de Zárate, a közkedvelt régész, akit húsz évre ítéltek egy gyilkosságsorozatért, amely egész Vitória lakosságát rettegésben tartotta, hamarosan szabadul. Már csak néhány napot kell a börtönben töltenie, amikor az öldöklés újrakezdődik: az Öreg Katedrálisban egy húszéves pár meztelen holttestére bukkannak.
Az áldozatok halálát az okozta, hogy valaki méheket eresztett a torkukra. És ez még csak a kezdet.
Unai López de Ayala, bűnügyi profilalkotásban jártas fiatal nyomozó megszállottan igyekszik elejét venni a további gyilkosságoknak. Módszerei rendre felbosszantják a felettesét, Alba főhadnagyot, aki történetesen nő, és akivel ráadásul nyomozás közben zavaros szerelmi viszonyba bonyolódik.
Az idő mintha ellenük dolgozna, és Vitória lakóira újra minden sarkon veszély leselkedik. Ki lesz a következő áldozat?

A fehér város csöndje egy trilógia első kötete. A mű alapján forgatott film 2019-ben került spanyolországi forgalomba. A sorozat további részei: Vízáldozatok; Az idő urai.

Nektek melyik a kedvencetek a felsoroltak közül? Van esetleg olyan, amit mi itt nem említettünk, de titeket nagyon megfogott? Írjátok meg nekünk kommentben!

Borítómustra – Friss megjelenések

Hozzászólások