FilmekHírekMédia

Bohém rapszódia – hamarosan a mozikban!

Hamarosan itt az év vége, de azért a mozik még tartogatnak számunkra izgalmas, lebilincselő és érdekes sztorikat. Itt van például a november elsején megjelenő film, amely a Queen zenekar és frontemberének életét mutatja be az alakulástól egészen az 1985-ös philadelphiai szuperkoncertig.

 

A zenekar és Freddie életét bemutató életrajzi-drámában szemtanúi lehetünk, hogyan válik világhírű énekessé és ezzel együtt sikeressé a Queen.  Meghatározó dalaikon keresztül láthatjuk az énekes züllött életvitelét, ezáltal a bandára gyakorolt hatását is.
A Queen visszatér a Live Aid nevű jótékonysági estre, ahol a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják, az akkor már súlyos betegséggel küzdő Freddie Mercuryval.  A Queen nem csak egy zenekar, hanem egy család is volt, dalaikat milliók ismerik és szeretik a mai napig.

Kapcsolódó kép

Eredetileg párszi indiai származású énekes Freddie Mercury, 1970-ben ismerkedett meg zenésztársaival, akikkel egy évvel később megalapították a Queen-t. Az extravagáns Freddie egy csapásra híres lett a zenekarral, ami miatt aztán később eléggé kicsapongó életet is élt.  Féktelen partikat szervezett, Ibizán bulizott, folyton vásárolt. Pénzét drogokra, ajándékokra, a legdrágább italokra, ételekre költötte, barátságával ezért vissza is éltek.  Freddie Mercury karrierjét az AIDS törte derékba, amelyről a halála előtti napig nem beszélt.  Aznap közleményben tudatta, hogy csak a környezetében élőknek árulta el betegségét, de véget vet a találgatásoknak bejelenti, hogy HIV-pozitív.

Utolsó videóklipje a These Are the Days of Our Lives volt, ahol már látható volt megromlott egészségi állapota. 1991 november 24-én halt meg, 45 évesen.

A filmet Bryan Singer és Dexter Fletcher rendezte, a főszerepre pedig Rami Maleket kérték fel. Az Emmy-díjas amerikai származású színész olyan filmekben volt már látható, mint például a Mr. Robot vagy a Need for Speed. Rami Malek egyébként az újságírók szerint remekül megállja majd a helyét Freddie Mercuryként, hiszen nagyon hasonlít rá.

A filmben szerepet kapott még Mike Myers, Ben Hardy vagy a Downtown Abbeyből ismert Allen Leech is.

A filmet november 1-től vetítik a magyar mozik.

 

Hozzászólások