Beépíthető vagy nem beépíthető berendezés a jobb választás?

Ha eddig csak álmodoztál arról, hogy felújítod a konyhádat és végre egy olyan helyen főzheted meg a családnak a vasárnapi vacsorát, ahol minden kézre áll, akkor itt a lehetőség, hogy mindezt megvalósítsd. Nem csak a konyhabútorokra, hanem bizony a beépíthető és nem beépíthető konyhai nagygépekre is hangsúlyt kell fektetned, ha szeretnéd, hogy a helyiség felszerelt legyen. Jó választások lehetnek a range tűzhelyek, de választhatunk akár konyhabútorba passzoló darabot egyaránt. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyik lehet a jobb megoldás.

Különálló berendezések

Számos előnye van a nem beépíthető eszközöknek, hiszen a nagykonyhai gépeket sokszor szükséges áthelyezni, ha egy kis átalakításra vágyunk. Emellett probléma esetén sem kell az egész konyhabútort szétszedni és keresni valakit, aki behelyezi az újat, ugyanis egyszerűen csak be kell kötni és már mehet is a főzés.

A különálló berendezések kapcsán megemlítendő a hűtőszekrény, a gáztűzhely, a mikrohullámú sütő, illetve a fagyasztó egyaránt. Ezek nagy részéből ráadásul számos egyedi darabot kapni, amivel sokkal változatosabbá, hangulatosabbá tehetjük az otthonunkat.

Range tűzhelyek

Vannak olyan különálló konyhai nagygépek, amelyek bár nem beépíthetőek, mondhatni beleolvadnak a környezetükbe. Ilyenek például a Lacanche Hungary termékei, amelyek prémium minőségű francia tűzhelyek, ezeken álom elkészíteni az ünnepi ebédet. A kínálatban számos szín, kivitel, extra található meg, aminek köszönhetően könnyedén személyre lehet szabni ezt az álom készüléket.

Beépíthető konyhai nagygépek

Bár még mindig sokan választják a szabadon álló tűzhelyeket, hiszen mondhatni bárhol elférnek, könnyedén átalakíthatjuk vele a konyhát, azonban nem túl praktikus a helykihasználásuk. Ott van továbbá az az előny is, hogy egy magasabban elhelyezett sütőbe könnyebben bele lehet tenni a tepsit, mintha ahhoz le kéne guggolni vagy hajolni. Így azért kisebb az esély, hogy valami kifolyna, leesne, sokkal ergonomikusabb, kényelmesebb és átláthatóbb. Emellett modern és kifinomult megjelenést kölcsönöz a konyha számára.

Az első és legfontosabb, hogy itt is le kell mérni a rendelkezésre álló helyet. A legtöbb változat 55-65 literes sütőkamrával rendelkezik, azonban léteznek ennél szélesebb típusok, amelyek nagy része elektromos. Érdemes továbbá átgondolni az is, hogy egy- vagy kétkamrás, esetleg beépített mikróval rendelkező tűzhelyre van-e szüksége a családnak.

Mi építhető be a konyhabútorba?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy melyek azok a készülékek, amiket be lehet építeni a berendezésbe. Az egyik ilyen a főzőlap, ami manapság megannyi ember álma, hiszen sokkal egyszerűbb tisztítani, ráadásul jóval modernebb is. Ott van továbbá a mosogatógép, a hűtő, a mikro, illetve a sütő egyaránt. Ezeknek a termékeknek a kínálata egyre szélesedik, így egyre több olyan elektromos eszközt szerezhetünk be, amelyek beépülnek a konyhába.

Összegezve

Mindenkinek egyénileg kell eldöntenie tehát, hogy melyik a jobb megoldás a beépíthető vagy a nem beépíthető konyhai berendezések. Az biztos, hogy például egy egyedi Lacanche Hungary gáztűzhely, amelyek között számos színt és kivitelt szerezhetünk be.

Hozzászólások