Könyvek

Augusztusban érkezik Katherine Arden új regénye Magyarországra!

Katherine Arden nevét a világ a nagy sikerű Északi erdő legendája sorozata kapcsán ismerhette meg. Miután a trilógia Magyarországon is nagy sikert aratott a Könyvmolyképző Kiadó úgy döntött, elhozza nekünk az írónő másik sorozatát, ami az Apró terek címet viseli.

A történet főszereplője a tizenegy éves Ollie, aki egy nemrégiben elszenvedett tragikus veszteség után csak a könyvekben lel vigaszra. Így aztán egy nap, mikor a folyónál belefut egy őrült nőbe, aki egy könyvet akar a vízbe dobni, a fiú ellopja a kötetet és elmenekül. A könyv egy lányról szól, akibe két fivér is szerelmes, akik nem átallanak alkut kötni egy furcsa, “mosolygó férfival”. Ez a kísértet bárkinek valóra váltja az álmát, de mindig a lehető legmagasabb árat kéri érte.

Ollie szinte falja a lapokat, egészen a másnapi osztálykirándulásig, mikor is egy hátborzongató helyre, a Párás Völgy tanyára látogatnak el. Itt pedig egyenesen belebotlik a könyv szereplőinek sírjába. Lehet, hogy a könyv egy igaz történetet mesél el? A fiúnak nincs sok ideje ezen gondolkodni, ugyanis a hazafelé vezető úton lerobban a buszuk, a buszsofőr pedig hátborzongató tanácsot ad a gyerekeknek: Jobb, ha elindultok. Ha leszáll az este, értetek is eljönnek.

Csak Ollie és két osztálytársa fogadja meg a sofőr tanácsát és elindulnak az erdőbe. Az út során, mintha minden lépésüket figyelnék és a fiúban felrémlik az őrült nő furcsa tanácsa is: „Kerüld a tágas tereket. Maradj az apróknál!” Ezzel pedig egy különös, helyenként meglehetősen szürreális kaland veszi kezdetét, melynek a kimenetele erősen kérdéses.

Mi már nagyon izgatottak vagyunk a könyv miatt és nagyon reméljük, hogy a kiadó az első kötet után ki fogja adni majd az egész sorozatot. A várható megjelenési dátum 2021. 08. 04. A kötetet pedig már elő is tudjátok rendelni a kiadótól 21% kedvezménnyel!

Katherine Arden – Apró terek

Hátborzongató, ​rabul ejtő kísértettörténet.

A tizenegy éves Ollie egy tragikus veszteség után csak a könyvekben talál vigaszt. Így amikor a folyónál egy őrült nővel találkozik, aki egy könyvet akar a vízbe dobni, Ollie ellopja a könyvet, és elmenekül. A kötettel borzongató történetet ismer meg egy lányról és két fivérről, akik szerelmesek voltak belé – és egy „mosolygó férfival” kötött furcsa alkuról. A baljós kísértet valóra váltja az ember legkedvesebb vágyát, azonban a legmagasabb árat kéri érte.

A történet magával ragadja Ollie-t, egészen a másnapi osztálykirándulásig a Párás Völgy tanyára, a rémisztő történetű helyi gazdaságba. Ott a könyve szereplőinek sírjába botlik. Lehet, hogy a „mosolygó férfi” története igaz? Ollie-nak nincs túl sok ideje a válaszon gondolkodni. A hazafelé vezető úton lerobban az iskolabusz, a különös buszsofőr pedig dermesztő tanácsot ad a rábízott gyerekeknek: „Jobb, ha elindultok. Ha leszáll az este, értetek is eljönnek.” A sötét valóban gyorsan ereszkedik rájuk, amikor Ollie karórája riasztó visszaszámlálásba kezd, és ezt írja ki: FUSS.

Csak Ollie és két osztálytársa engedelmeskedik a buszvezető figyelmeztetésének. Ahogy a trió elindul az erdőbe, a körülötte álló madárijesztők mintha figyelnék őket… Ollie-nak pedig felrémlik a furcsa nő különös tanácsa: „Kerüld a tágas tereket. Maradj az apróknál!” És ezzel egy jólesően borzongató, hajmeresztő kaland kezdődik el.

Leendő klasszikus. Fedezd fel!

Hozzászólások