MédiaSorozatok

Arrow – Érdemes visszatérni a sorozathoz?

Az Arrow hét éve, 2012-ben indult útnak a DC univerzum első tagjaként. Azóta több sorozat is becsatlakozott ebbe a klubba, köztük a The Flash, a Legend’s of Tomorrow, a Supergirl és már a Batwoman is készülőben van.

Az Íjász minősége a harmadik évad után egyre silányabb volt. A történet már nem ültetett le annyi nézőt a képernyők elé, amin a mai napig sem csodálkozom. Bár én kitartottam Oliverék mellett, sokan döntöttek úgy, hogy véget vetnek a széria nézésének, mert őket már nem köti le. De milyen rosszul is tették!

Az idei évad azzal kezdődött, hogy Oliver-ről kiderült, ki is ő valójában. Börtönbe zárták, ahol az első hét részt töltötte. Eközben kint is telt az idő. Felicity badassé vált, Quenn fiát Angliába küldte, hogy biztonságban legyen. Curtis John oldalán dolgozott, míg a többiek a rendőrségnél munkálkodtak. Mindenki élte a kis életét, közben pedig próbáltál elkapni az előző szezon Richardo Diaz-át. A főgonosz a mai napig velünk van, hiszen John próbálja beszervezni, hogy segítsen neki, amiből lesznek még gondok az évad hátralévő részeiben.

Ami az idei sztorit illeti, döcögősen indult, ámde annál akciódúsabb volt. A verekedős jelenetek az eddigi legjobbak lettek, főként a börtönös epizódokban. Oliver már hat rész óta szabad. Csatlakozott a rendőrséghez, megvált a maszkjától és gondjai akadtak mind a feleségével, mint a fiával. A legutóbbi részben William hazahívta a nagyszülőket, hogy ő márpedig nyugodt és boldog életet szeretne élni, távol az apjától, ettől a sok drámától és akciótól.

René és Dinah kicsit eltűntek ebben az évadban, legalábbis nem kaptak annyi figyelmet, amit megérdemeltek volna. Dinah karaktere számomra már nagyon felesleges, maximum visszatérőként tudom elképzelni, hogy segíti a csapatot a rendőrségnél, de önálló sztorira már nem futja nálam. A legutóbbi epizódban egy hatalmas dolog történt vele, ami biztos vagyok benne, hogy nagyban befolyásolja majd a történetét. René és a lánya egyelőre amolyan időkitöltők, de majd meglátjuk. Rajtuk kívül Curtis van még, aki a korábbi csapat tagja volt, de úgy látszik, hogy a karakter és a színész is távozni kényszerült a sorozatból. Legalábbis a városból biztosan elmegy, hamarosan kiderül, hogy mikor tér vissza hosszabb távra.

John még mindig a maga útját járja a felesége oldalán. Nekem nagyon furcsa a jelenlegi kapcsolata Oliverrel, legalábbis ahhoz képest, amilyen a kezdetekkor volt. Az Íjásznak Felicityn kívül senkije sem maradt. A húga távozott, a fia elköltözött, a barátai eltávolodtak tőle. Jó kérdés, hogy mi lesz így a jövőjével.

Persze a gyengeségek ellenére is a hetedik évad az elmúlt időszak legjobbja. Rengeteg dráma, akció, sokk és érzelem ért bennünket az első 13 epizód után. Azt meg még meg sem említettem, hogy milyen jól alakítják a jövőben játszódó szálakat. Miután a hatodik szezonban befejeztük a múlttal való törődést, a készítők egy újabb sztorit próbálnak elmesélni. Ez főként Williamről és Roy-ról szól. Igen, jól olvassátok, Colton Haynes visszatért az Arrow-ba, nem is akármilyen szerepben. A jövőben játszódó sztori kapcsán a két fiú megismeri egymást, visszatérnek Star City-be, ami enyhén szólva is teljesen lerobbant. Felicity halott (legalábbis azt állítják), de Dinah-val és René lányával találkozunk az események kapcsán. Van még két fontos karakter, akik feltűnnek. Egy fiatal lány és fiú keresztezi útjukat a 13. részben, akikről egyelőre nem árulnék el többet, de annyi mondhatok, hogy már az epizód elején tudtam, hogy mi lesz az a bizonyos cliffhanger, amit korábban belengettek.

Összességében elmondhatom, hogy ajánlom mindenkinek, hogy térjen vissza. Nem szükséges az előző szezonokat pótolni, mert szerintem a hetedik évad első részétől is bőven elég, ha becsatlakoztok. megéri, higgyétek el, mert régen volt ilyen minőségi a CW veteránja. Mellesleg már berendelték a folytatást is, így már alig várom, hogy mi sül ki ebből a bizonyos sokkoló eseményből!

Hozzászólások