HírekKultúra

Akár már te is felülhetsz a Roxfort Expresszre

Áprilistól útnak indult a Jacobite gőzvonat, azaz a Roxfort Expressz, melyre akár már te is jegyet válthatsz! Az út Skóciából, Fort Williamből (Skócia nyugati partja) indul és egészen Mallaig közlekedik 42 kilóméteren át, útba ejtve számos Harry Potter rajongók által már jól ismert helyet.

Az út során a rajongók láthatják például a Glenfinnan Viaducton-t, ami a Titkok kamrájából ismerős híd, de a vonat elhalad a Ben Nevis előtt, amely a legmagasabb hegy Skóciában, a Loch Morar, a legmélyebb frissvízű tó és a Loch Nevis, a legmélyebb tengeri vízű tó mellett is.

Igaz, a vonaton nem kapni csokibékát vagy Bogoly Berti féle mindenízű drazsét, de a látvány talán megéri az utat. Az árak elvileg 50 és 28 dollár között mozognak.

Viszont ha már a környéken jártok, indulás előtt nézzetek körbe Glencoe városában, ami nem fekszik messze Fort Williamtől. Itt található a Roxfort bejáratául szolgáló híd, illetve itt építették fel Hagrid házát a Clachaig Inn-hez (Clachaig fogadó) közel. Igaz, sajnos már lerombolták az kunyhót, de a táj még megvan, ha esetleg valakit érdekel.

A várostól szintén nem messze található a Roxfort melletti nagy tó, ami az életben a Loch Shiel. Itt repül végig Csikócsőrrel Harry is, az Azkabani fogolyban. Ugyancsak közel van még a Loch Eilt, ahol Hagrid kacsázik ugyan ebben a részben. Ne hagyjátok ki ezeket sem, gyönyörű és még közel is vannak egymáshoz!

http://www.ahmagazin.com/media/39-dolog-amit-nem-tudtal-a-harry-potterrol/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?