Alza kölcsönnyomtató támogatás iskoláknak

A koronavírus idején több iskolában rákényszerültek a távoktatásra. Bár tavasszal minden gyermek így tanult, mostanra már csak azokat az osztályokat küldik haza, ahol fertőzöttet találtak. Ez nehéz helyzetbe hozza mind az intézményt, mind a diákokat és családjaikat. 

2020 mindenki számára nehéz év. Az idősebb korosztályra nagy veszély leselkedik, a gyermekek pedig hordozóként vannak jelen. A COVID miatt a pedagógusoknak sincs könnyű helyzete, hiszen úgy kell átadniuk a kötelező tananyagot, hogy fizikailag nincsenek jelen a diákok életében. A távoktatás jól hangzik, ám elég sok problémát okoz számukra.

Az Alza.hu felismerte a problémát és a Cseh Köztársaság után most Magyarországon is támogatja az iskolákat. A program keretein belül a vállalat térítésmentesen biztosít 3D nyomtatókat az iskolák számára fél évre.

Honnan jött az ötlet az Alza.hu számára, hogy támogassa az iskolákat?

A webáruház fejében az járt, hogy mivel tulajdonképpen rákényszerültünk a modern technológiák alkalmazásának kiterjesztésére az oktatásban, akkor miért ne csináljuk azt teljes erőbedobással? Ekkor döntöttek úgy, hogy bevezetik a 3D nyomtatókra vonatkozó kölcsönprogramjukat az iskolák számára.

Mivel járul hozzá az iskolák támogatásához az Alza.hu?

A vállalat térítésmentesen bocsát 3D nyomtatókat iskolák számára fél éves időtartamra. Az intézményeknek csak annyi dolguk van,  hogy jelentkeznek a programra. Az Alza lehetőséget kínál a diákoknak és a pedagógusoknak a modern technológia megismerésére. A Creality Ender 3 nyomtató hat hónapos időtartamra áll rendelkezésre, emellett pedig kedvezményekkel támogatja az iskolákat a távoktatáshoz szükséges eszközök beszerzéséhez.

A kölcsönprogram jelentkezési feltételei

A jelentkezéshez egy előzetes regisztrációra van szükség az önkormányzatok és közintézmények számára. Akiket érdekel a kölcsönzési lehetőség, azoknak annyit kell tenni, hogy írnak egy kérelmet az org@alza.hu e-mail címre és megrendelik a terméket. Ennél többet nem kell tenni annak érdekében, hogy az iskola fél évre 3D nyomtatóhoz jusson. Ezek a gépezetek hamarosan sokkal szélesebb körben terjednek el majd az oktatásban, így fel kell készülni a változásokra. Ezért ad lehetőséget az Alza, hogy gyakorlatban is megismerhessék ezt az újdonságot. A hat hónapos időszak leteltével egyszerűen csak visszak kell adni a készüléket, vagy kedvezményes áron meg is vásárolhatják azt.

Mire is jó tulajdonképpen az Alza.hu 3D nyomtatója?

Az eszközök nemcsak a műszaki és informatikai tárgyaknál lehet hasznos, hanem művészeti területek esetében is, ahol a pedagógusok kinyomtathatják az egyes modelleket és tanítási eszközöket.

További információért látogassa meg a https://www.alza.hu/3d-nyomtato-kolcsonadasa weboldalt. 

Hozzászólások