DIY

Alkotások patchwork kellékekből

A patchwork napjainkban reneszánszát éli. Egyrészt jó megoldást nyújt a maradék anyagok felhasználására, másrészt sokak számára pihentető kreatív hobbi. A webshopban fellelhető patchwork kellékek széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármit elkészítsünk patchwork módszerrel. Akit kikapcsol a foltvarrás, tartson velünk! Összegyűjtöttünk néhány kevésbé hétköznapi patchwork ötletet, melyek egy kis ügyességgel megalkothatók.

Patchwork használati tárgyak

A patchwork alkotások csak az ágytakarót juttatják eszedbe? Pedig sokkal több mindent készíthetsz ezekből a kellékekből! Az alábbi használati tárgyakhoz erősebb anyagokat válogassunk!

  • táska
  • tolltartó
  • pénztárca
  • piknik takaró

Patchwork kellékek a konyhába

A patchwork alkotások a konyhában is megállják a helyüket. Nemcsak az asztalterítő készülhet foltvarrással, de akár az edényfogó vagy a konyharuha is. Egy bájos patchwork kötény pedig bárkinek meghozza a kedvét a főzéshez.

Ha igazán stílusos módon szeretnénk használni a patchwork termékeket, akkor egymáshoz passzoló terítőt, konyharuhákat, edényfogót és kötényt használjunk! Készítsünk több szettet, s ezeket cserélgessük!

Patchwork alkotások gyerekszobába

A patchwork kellékek bája tökéletesen illik a gyerekszobába. Színesebb és otthonosabb a szoba, s különösen megható, ha magunk készítjük ezeket az alkotásokat. A takarón túl rengeteg patchwork elem kaphat helyet a kicsik birodalmában.

Falvédő, faliszőnyeg

Az ágy mellé mindig érdemes falvédőt helyezni, így biztosan nem fázik meg a kicsi. Egy patchwork falvédőnek is lehet tematikája, például hajós, állatos vagy virágos. Minden attól függ, kinek készül.

Ágyneműhuzat

Az ágyneműhuzat elkészítése nagyobb feladat. Szerencsére patchwork stílusú ágyneműket könnyűszerrel vásárolhatunk akár webshopban is.

Állatkák

Láttál már patchwork technikával készült kisállatokat? Hidd el, az így készült nyuszik, macik, elefántok és más állatkák néha nagyobb örömet szereznek, mint a szőrös plüssállatok. Azért is olyan bájosak, mert látszik, hogy kézzel készült, eredeti alkotások.

Fali tároló gyerekszobába

A gyerekszobában soha nem elég a tárolóhely. Nagyon praktikus, ha a falra rögzítve is vannak textiltárolók a gyermek magasságában. Így az apró játékoknak is lesz hely. A patchwork stílus tökéletes egy ilyen tároló megvarrására. Mi több, akár a falvédőn is helyet kaphatnak ilyen kis zsebek.

Összefoglalva: A patchwork kellékek széles körben és választékban érhetők el napjainkban. Így sokan kedvet kapnak az alkotás folyamatához. Szerencsére a patchwork ötletek nem merülnek ki a takarók világában. A fenti cikkben inspirációt adtunk, hol mutatnak még jól az ilyen alkotások.

Hozzászólások