Alkohol- és parfümmentes arcápolás I.rész

Manapság nagyon sokan a csomagolás és a reklámok alapján választunk szépségtermékeket a fürdőszobáink polcaira. Nem tudjuk mi jó nekünk, nem a megfelelő bőrápolási termékeket használjuk és azzal is kevésbé foglalkozunk, hogy mi az, amit valójában az arcunkra kenünk. Nem nézzük az összetétellistákat (INCI), nem figyelünk oda, hogy a lehető legkíméletesebb arcápolót tegyük a kosarunkba. Ebből fakadóan néha csodálkozunk, hogy miért is van folyton gyulladásban az arcunk, alakulnak ki újabb és újabb pattanások vagy  mitesszerek.

A szép bőrért legtöbbünkben meg kell küzdeni, hiszen nagyon összetett dolog az, hogy mi is hatásos nálunk, milyen összetevő segít és mi nem. A táplálkozás, a mozgás a napi stressz, a hormonok hatása is mind mind befolyásolják a bőrünk állapotát, no meg persze a genetika, a folyadékbevitel és az életkor is játszik.  A tudatos bőrápolás jegyében szeretnék nektek alternatívákat ajánlani drogériás viszonylatban, amik segítségével elindulhattok a tudatos arcápolás irányába.

A mai bejegyzésben kíméletes összetevővel rendelkező arcápolási termékekről olvashattok, amik teljesen pénztárcabarát arcápolók is egyben.  Reggeli és esti arclemosásra, sőt egy gyengébb smink eltávolítására is alkalmas a Balea Ultra Sensitive arclemosó gélje. Alkohol-parfüm-parabén és színezékmentes, így abszolút jó barátja a bőrnek. A gél arcra felvíve krémes állagúvá válik, szépen tisztít, nem csíkoz és lemosás után nem kapunk egy enyhe viaszos bőrérzetet sem. Személy szerint nagyon szeretem, nem szárít, gazdaságos, hiszen elég egy borsónyi mennyiség is belőle és ráadásul nagyon olcsó is. (699 Ft).

Az arckrém használata nálam, tavasszal és nyáron annyira sosem volt kedvenc lépés a reggeli rutinomban, hiszen már tavasszal is, főleg idén, annyira meleg van, hogy szinte minden leolvad az arcomról, de azonnal. A fényvédő alá mindenképp szerettem volna valamiféle könnyed terméket beiktatni, így esett a választásom a Balea Aqua Feuchtigkeits zselére. Olaj-alkohol-és parfümmentes ez a termék is, ráadásul a géles állaga miatt hűtőben tárolva remek hűsítő hatást ad a reggeli duzzadt arcnak. A tégely összetevőit lesve találkozhatunk a termálvízzel és a kék algával is.  Az 50 ml-s kiszerelés 990 Ft-ért érhető el a DM üzleteiben. Ajánlom azoknak, akik inkább zsírosabb bőrrel rendelkeznek és szeretnének egy olyan nappali hidratálót beszerezni, amitől nem nehezül el az arc és mégis kap egy kis plusz töltést.

A harmadik termékajánlásom az egy micellás víz lenne. Sminkeltávolító terméknél különösen oda kell figyelni arra, hogy milyen összetevőjű terméket választunk, hiszen ez is egy olyan arctisztító, ami minden nap használatban van. Számomra eddig ez a leginkább bevált drogériás sminklemosó, a könnyedebb, hétköznapi sminket különösebb nehézség nélkül leszedi, nem csíp, hiszen szintén alkoholmentes és parfümmentes termékről beszélhetünk. A kiszerelése is nagyon gazdaságos, hiszen 400 ml van a műanyag flakonba öntve, ráadásul ez a termék is 1000 Ft alatt szerezhető be.

Ti mennyire figyelitek az összetevőlistákat?

Hozzászólások