AHdvent

AHdvent 9. nap: Adakozni jó! Ünnepi segítség alapítványoknak

Karácsonykor családtagjainkon, barátainkon kívül gondoljunk azokra is, akiknek segítség nélkül nem lehet boldog és örömteli az ünnep. Olyanokra, akik nem tölthetik szeretteikkel vagy, akiknek önhibáján kívül távol kell lenni a családjuktól. 

Karácsonykor sokan boltról-boltra járunk, hogy beszerezzük az ajándékokat, megrendeljük a családunknak azokat a tárgyakat, amelyeket aztán a fa alá teszünk. Igen, de sokaknak erre nincs lehetőségük, nem tudják meghittre varázsolni az ünnepet. Aki megteheti, hogy ezekben a nehéz időkben megajándékozzon valakit vagy valakiket, bátran tegye meg. A jó cselekedet, a segítség, hálás feladat, örömet okozni másoknak pedig felemelő.

A mai AHdventi cikkünkben szeretnénk néhány alapítványt, kórházat és szervezetet bemutatni, akiket támogattok. Ők is szeretnének mindent megtenni, hogy boldogságban teljen az ünnep egyes családoknak, állatmenhelyeknek.

Megunt ruháid ajánld fel rászorulóknak!

Több alapítvány is  fogad ruhákat, illetve a téli hideg miatt szorgalmaz kabát kirakó helyeket. Utóbbi esetében a megunt kabátjainkat felakaszthatjuk, aki pedig rászorul elveheti. Ruháinkat hit gyülekezeteknek, illetve például a Cherrisk számára is felajánlhatjuk.

Tartós élelmiszer

A Karitáció, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Segítünk Egymásnak alapítványoknál több lehetőségünk van segíteni a nélkülöző családoknak. Módunk van arra, hogy tartós élelmiszert (konzerv, só, cukor, rizs, tésztafélék stb.), gyógyszercsomagokat állítsunk össze. Továbbá a Karitáció keretein belül meleg étel osztását is vállalhatjuk, illetve a gyerekek számára is segítséget nyújthatunk. Az alapítvány angyalokat keres, akik megajándékozhatnak egy hátrányos helyzetben lévő kisgyermeket.

Cipősdoboz akció

Sok gyermeknek nem kerülhet ajándék a fa alá, így az ünnep se lehet meghitt a számukra. Talán már sokan hallottatok a cipősdoboz akcióról, ezáltal hasznos meglepetéseket juttathattok el a rászorulóknak. Tartalmazhat mesekönyvet, baba, autó, plüss játékot, iskolai felszereléseket (ceruza, füzet stb.). A dobozt gondosan csomagolópapírral érdemes becsomagolni, majd ráírni a nemét és azt, hogy hány éves gyermeknek készült. Valakinek biztosan szebbé varázsoljuk a szeretet ünnepét.

Ne mondj le az állatokról sem!

A menhelyeknek a téli hideg miatt ilyenkor főképp- de az év összes napján – szükségük van a támogatásokra. Manapság rengeteg a dolguk az állatvédőknek, sok állatról mondanak le a gazdái, illetve sajnos a felesleges szaporulatot hamar az utcára teszik. Ha szerencséjük van az állatmenhelyek fogadni tudják őket, ám az ő kapacitásuk is véges. Emiatt is jó, ha támogatók hasznos dolgokkal látják el őket segítség képen. Szükség van pokrócokra, fekhelyekre (szalma, faforgács), fém etető-és itató tálakra, élelemre (felnőtt és kölyök táp), játékokra. Ezen felül célszerű fertőtlenítőszereket, vitaminokat, gyógyszereket, fülpiszkálót, nyakörvet, pórázokat bármilyen építőanyagot vinni, amelyek felhasználhatóak a kennel, kutyaház felújításához, készítéséhez. Ilyenek például a hullámpala, deszka, léc, tégla, festékek. A helyi menhelyek felkeresésével, az állatok karácsonya is boldogabb lehet.

Aki pedig karácsonyon kívül az év folyamán is támogatna alapítványokat, szervezeteket, adója 1%-át felajánlva sokat segíthet nekik.

AHdvent 8. nap: Készíts dekorációt házilag

Hozzászólások