AHdvent

AHdvent 28. nap – Szeretethimnusz karácsonyra

Elérkeztünk az idei AHdventi cikksorozatunk utolsó részéhez. Ezúton is szeretnénk megköszönni nektek, hogy 2020-ban is ennyien olvastátok a bejegyzéseket. Az ünnepi időszak mindenki számára kellemes időszak, nem voltunk ezzel másként mi sem. Íróink ezekkel a kis szösszenettel próbáltak meg ráhangolódni erre a különösen furcsa karácsonyra. A Szeretethimnusz karácsonyra című részlettel szeretnénk nektek mindent megköszönni!

“Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező. 
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs benne szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő. 

Ha a szegénykonyhában segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit nem használ nekem.

Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony. 

A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje. 

A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
A szeretet barátságos az idő szűke ellenére is. 
A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van. 
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni. 
A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni. 
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. 

A videojátékok tönkre mennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak, de a szeretet ajándéka megmarad.

A szeretet soha el nem múlik.”

Hozzászólások