AHdvent

AHdvent 23. nap – Filmajánló: Alkalmi randevú (2020)

Hangolódjunk a karácsonyra egy romantikus vígjátékkal, amire remek választás lehet Emma Roberts és Luke Bracey főszereplésével a 2020-as Alkalmi randevú című Netflix alkotás.

Adott egy harminc éves, Chicagóban élő fiatal nő, Sloane Benson, aki gyűlöli az ünnepeket, mivel mindenki piszkálja a szinglisége miatt. A közelmúltban szakított barátjával, édesanyja pedig folyamatosan próbálja összehozni egy új férfival, a lány legnagyobb bosszúságára. Karácsony alkalmával végleg betelik nála a pohár, amikor még a legkisebb rokon is felrója neki, hogy miért nincs barátja és miért nem fogadja el azt, akit az anyukája szerzett neki.

Mindeközben Evanstonban, Illinois államban él egy Jackson nevű fiatal ausztrál golfozó, akinek bár van barátnője, de nem táplál semmiféle vonzalmat iránta. Szabad akar lenni, kötődések nélkül. Ezen a karácsonyi estén, mikor a lány megharagszik Jacksonra amiatt, hogy nem vett neki ajándékot, minden kötél szakad és szakítanak.

A történet itt válik érdekessé, a két szingli egy boltban fut össze, ahol elpanaszolják egymásnak a párkapcsolati gondjaikat. Miután Sloane beszél Jacksonnak a nagynénje furcsa szokásáról, miszerint minden ünnepi összejövetelre új párt visz magával. Ezzel a férfival csak ezeken az eseményeken alkotnak egy párt, majd különválnak útjaik. Jackson ezek után azt javasolja a lánynak, hogy tegyenek ők is ugyan így. Legyenek úgynevezett szabipárok, így ő elkerülheti a kötődést, Sloane pedig a szánalmat a családja részéről. Vonakodva, de Sloane belemegy a játékba és (klisé!) meglepően jól is érzik magukat minden egyes alkalommal, amikor összejönnek szabipárként.

A film humorosan mutatja be azt, hogy a két fiatal ünnepről ünnepre egyre közelebb kerül egymáshoz. Természetesen ne várjunk nagy dobást tőle, tele van klisékkel és mindenki tudja már, hogy mi lesz a vége. Ennek ellenére mégis szerethető és igazán szórakoztató műsor. Sokszor nagyon is valósan vannak bemutatva az események. A két színész remekül alakított, meg volt köztük a kémia is, szóval szerintünk tökéletes szereplőgárda választás volt. Szuper kis történetszál vezette végig az egész filmet, némi karakterfejlődéssel, tehát azt kell hogy mondjuk, az Alkalmi randevú kellemes kikapcsolódást nyújtott és kicsit talán még az ünnepi hangulatot is meghozta.

Kinek ajánlanánk a filmet?

Csak azok nézzék meg a Holidatet, akiknek nincsenek nagy elvárásaik, nem akarnak semmi pluszt belelátni a filmbe. Való igaz, hogy tele van olyan elemekkel, amik már más alkotásokban feltűntek, de mégis tud szórakoztatni, meg tudja nevettetni a nézőt és élvezhetővé teszi az egészet azok számára, akik csak egy kis kikapcsolódásra vágynak. Tehát, aki ezt érzi és még nem látta, az mindenképpen nézze meg. Aki pedig világmegváltó alkotást keres, ő ne ennél a filmnél ragadjon le.

Az Alkalmi randevút egyébként John Whitesell rendezte, aki a Gagyi mami vígjátékból lehet ismerős, valamint a még kissé ismeretlen Tiffany Paulsen írta.

Nektek, hogy tetszett?

Hozzászólások