AHdvent 21. nap: Lejátszási listák karácsonyra

Nem csak azzal szokott gond lenni karácsonykor, hogy mit csináljunk a nagy étkezéseket követően, hanem azzal is, hogy mit nézzünk és mit hallgassunk. A legjobb filmeket már összegyűjtöttük nektek egy korábbi cikkben, most pedig lejátszási listák sokaságával lepünk meg benneteket, amiből aztán lehet válogatni. Van köztük retro karácsonyi dalokat tartalmazó összesítések, de nem túl hagyományos, inkább amolyan aláfestő tracklist is.

Az Indie Christmas playlist egy nagyon kellemes, a háttérben simán elférő lista, amely számos klasszikust tartalmaz. A számok többsége sajátos stílusban hallható benne, így lesz igazán egyedi és üdítő.

Frank Sinatra semmi esetre sem maradhat ki a felsorolásból. Az ő klasszikusainak legalább egyszer el kell hangoznia minden családban a három napos ünnep során. Ugye nem csak én szeretem a zenészt?

Valljuk be, nincs karácsony Harry Potter nélkül, számomra legalábbis biztos nincs. Többféle lejátszási lista is van a filmsorozat karácsonyi dalaiból, ám az én kedvencem mindenképpen az alábbi. Ugye ti is tartotok HP maratont az ünnepek alatt?

Talán az egyik legjobb aláfestő zene 24-e estére a vacsorához. Semmi szöveg, csak a hangulatos dallamok. Ajánlom mindenkinek, hogy legalább valami ilyesfajta lista szóljon a háttérben, hiszen nagyon jót tesz mindenkinek.

Ha már Harry Potter, akkor ne feledkezzünk meg a Narnia-ról sem. A havas jellege miatt igazi karácsonyi klasszikussá nőtte ki magát az évek során. Ez az összeállítás pedig mindenki kedvét meghozza, hogy megnézze a filmet a szünet alatt. Kuckózzatok be és mehet a mozizás, természetesen csak a zenék meghallgatása után.

Ami pedig egyik évben sem maradhat ki, az Michael Bublé karácsonyi albuma. Rongyosra hallgattam már december második hetére, de kitartó vagyok és mehet még ebben az egy hétben. Úgyis csak jövőre veszem elő ismét.

Hozzászólások