AHdvent

AHdvent 20. nap – Az 5 legjobbra értékelt karácsonyi illusztrált mesekönyv

Folytatjuk könyves hetünket, megmaradva a mesekönyveknél. A mai cikkünkben a moly.hu 5 legjobbra értékelt karácsonyi illusztrált mesét fogjuk nektek bemutatni a szokásos formában. Lássuk is, mik ezek!

Az ötödik a listán  egyből egy meglepetés kötet, ugyanis a kötetet mindösszesen 29-en értékelték, viszont már ezzel is kiérdemelte az ötödik helyet. Ez pedig nem más, mint Geronimo Stilton mesekönyve, A karácsonyi manók titka!

Geronimo Stilton – A karácsonyi manók titka

Micsoda hajtás volt a Rágcsáló Híreknél! Hegyekben álltak az aláírandó szerződések, az elolvasásra váró kéziratok, és megírandó cikkek… Sok-sok átdolgozott óra után elszenderültem az íróasztalomon, és hirtelen az Északi sarkon, egy játékgyárban találtam magam! Egy varázslatos feladat várt még rám azon az éjjelen. Soha nem fogjátok kitalálni, mi volt az…

J.K. Rowling A karácsonyi malaccal erről a listáról sem maradhat le. A 97%-osra értékelt mesekönyv nemcsak az általam szűrt karácsonyi illusztrált kötetek listáján áll a negyedik helyén, hanem a molytagok által ez a negyedik legjobb gyermekkönyv iskolásoknak! A kötetet már 230-an értékelték.

A hétéves Jack mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Aztán egyszer – épp szenteste napján – az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból! Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

Szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. J.K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között.

A harmadik legjobbra értékelt karácsonyi történet a megható valószínűleg mindenki által ismert A kis gyufaáruslány. A moly.hu-n 98%-on áll, azonban mindösszesen csak 88 csillagozást kapott.

A kis gyufaárus lány

A történetét Hans Christian Andersen írta, aki maga is nagy nélkülözésben töltötte gyermekkorát. A mesével az volt a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a szegényekre. Ezzel a történettel a világ minden táján sok felnőtt és gyerek hívet szerzett magának.

A második helyezést érte el a listán Maja Lunde története, a Hónővér, ami a legjobb gyermekkönyv iskolásoknak, a legjobb meseregény és a negyedik legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján.

Maja Lunde – Hónővér

A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor…

A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír a szerző: “Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom.
                                 Szeretettel: Maja Lunde”

Az írónő A méhek története című felnőtteknek szóló, 32 nyelvre lefordított regényével vált ismertté a magyar olvasók körében.

A legjobbra értékelt kötet idén, a már tegnapi cikkünkben említett Sven Nordqvist kötet, a Pettson karácsonya! A mesekönyv a második legjobb mese, a második legjobb gyermekkönyv kicsiknek és a harmadik legjobb kortárs könyv a moly.hu tagjai szerint.

Sven Nordqvist – Pettson karácsonya

Végre megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja immár nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni és megsüthetik kedvenc mézesüket. Ám mindehhez először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre. El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírj a megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi nem lesz az ünneplésből?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?