AHdventÉletmód

AHdvent 2. nap – Karácsonyi programötletek

Elérkezett sokunk kedvence, az adventi, ünnepi időszak. Az AHdvent keretein belül megpróbálunk nektek minél több olyan bejegyzést hozni, amivel kellemesebbé tehetjük az ünnepeket. Ma néhány olyan programötlettel érkeztünk, amivel elkezdhettek hangolódni a karácsonyra, és nem baj, hogy hideg van. Elő a sapkával és a sállal!

1.) Karácsonyi vásárok

Ez talán az egyik legkézenfekvőbb program. Már november végén elkezdik feldíszíteni a tereket a nagyobb városokban. Ha egy kicsit jobban ráér az ember, érdemes kiutazni Bécsbe vagy Grazba, esetleg Mariazellbe, ahol megtekinthető a világ legnagyobb adventi koszorúja. A karácsonyi zene és a forralt bor illata átjárja az utcákat, még a tömeg is hozzáad az ünnepi hangulathoz. Nagyon jó ajándékokat és ajándékötleteket is meríthetünk ezekből a vásárokból. Ha látunk valamit, ami tetszik, megpróbálhatjuk otthon is elkészíteni, ezzel kicsit személyesebbé válik a meglepetés. Amit érdemes venni ezeken a vásárokon a boron és a teán kívül, azok a különlegesebb illatgyertyák, apró díszek és édességek. A közkedvelt kürtöskalácsot se felejtsük el! Ha már ott vagyunk, ne felejtsük el magunkat is meglepni, és vigyünk jó társaságot!

2.) Jégkorcsolya

Az ünnepek közeledtével egyre több helyen állítanak fel műjégpályákat. Szerencsére ezek gyakran éppen a karácsonyi vásárok közelében vannak. Nem kell profinak lennünk ahhoz, hogy élvezzük. Bár mindig lesznek ügyesebbek a jégen, egy közös bénázás a szeretteinkkel remek alapja a karácsonyi hangulatnak. Általában itt is hallatszódnak a klasszikus karácsonyi slágerek, éppen elégszer ahhoz, hogy januárra már a könyökünkön jöjjön ki. Ha már kellően átfagytunk a korizástól, egy forralt bor vagy meleg tea tökéletes választás.

3.) Dekorálás

A karácsonyra való készülődés egyik legfontosabb eleme a dekorálás. Ha a karácsonyfát még nem is, de a fényeket és a koszorúkat el tudjuk helyezni. Amennyiben ünnepi terítőre váltunk, legyünk óvatosak, hogy csak a Szenteste együk le. Külön program lehet, ha néhány díszt mi magunk készítünk el. Próbálkozhatunk kisebb karácsonyfadíszekkel, de saját adventi koszorút is fonhatunk. A fények és a gyertyák közösen nagyon meghitt hangulatot festenek.

4.) Mézeskalács sütés

A mézeskalács elengedhetetlen karácsonykor. A gyerekek és a felnőttek is egyaránt élvezik. A receptje nem túl bonyolult, de nem a tészta a lényeg. Persze isteni, és nagyon jó illata van, de az igazán szórakoztató rész a díszítés! Csináljuk meg mézeskalács-önmagunkat, építsünk kuckót, vagy formázzunk állatokat a tésztából. Vannak ehető gyöngyök, virágok, amik nagyon fel tudják dobni a süteményeket. A klasszikus karácsonyfa, csengő, rénszarvas is remek választás, megígérjük, hogy ugyan olyan finom lesz.

5.) Karácsonyi filmek

A filmnézés remek választás ha kint egyszerűen túl hideg van. Mi már egy jó ideje bemenekülünk a hideg elől, ezért rengeteg ajánló közül tudtok válogatni. A sorozatok kedvelői se aggódjanak, sok olyan széria van ami a karácsony témáját dolgozza fel. Ha még így sincs ötletünk, mindig előkaphatjuk mentő ötletként a rajzfilmeket. A családos bekuckózásokhoz tökéletes, főleg akkor, ha gyerek is van a háznál. Ha végképp nem tudunk dönteni, akkor csak kapcsoljuk be a tévét, ilyenkor minden adón láthatjuk a Reszkessetek, betörők!-et. Az AHdvent keretein belül pedig hamarosan várható egy filmajánló is!

A képek forrása a pixabay.

Hozzászólások