AHdventÉletmódMédiaZene

AHdvent 17. nap – Karácsonyi lejátszási listák

Sokan gondban vannak, hogy mit hallgassanak az ünnepek közeledtével. Tény, hogy már én is unom az “All I Want For Christmas Is You” és a “Santa Baby” slágereket, éppen ezért kerestem jópár lejátszási listát idénre youtube-on. Ez mindazoknak jó opció, akik nem spotify-pártiak, vagy éppen nincsen előfizetésük és nem szeretnének belerondítani egy hangulatos kis zenébe egy adag reklámmal.

Ha kedvelitek a retro karácsonyi dalokat, akkor ez épp nektek való. A Retro Christmas Song egy több mint két órás lejátszási lista, tehát egy mézeskalácssütéshez, vagy egy rendrakáshoz tökéletesen passzol a hossza. Emellett akár a karácsonyfa díszítésekor is jó szolgálatot teljesíthet a hangulatteremtéshez.

Jó, tudom, hogy Michael Bublé tavalyi albuma már a fülünkön folyik ki, de én csak idén szerettem bele. Egyszerűen imádom a hangját és a stílusát, így idén már vagy tízezerszer végighallgattam az elejétől a végéig. Nektek is bátran ajánlom, szeretni fogjátok!

Nemcsak karácsonykor hallgatom szívesen az alexrainbird music összeállításait, hanem az év bármely szakában. Szerencsére idén sem hagytak minket karácsonyi lejátszási lista nélkül. A másfél órás listán vannak régebbi, klasszikus és mai ünnepi alkotások is.

Tudom-tudom, nem teljesen karácsonyi, de nekem kizárólag az ünnepek jutnak eszembe erről a playlistről. Nem csoda, hiszen minden évben végignézem a Harry Potter összes részét karácsony és szilveszter között. Nálam ez már hagyomány, így nem hagyhattam ki a felsorolásból a Hogwarts Christmas Music-ot sem.

Utolsó ajánlóként pedig a jazz szerelmeseinek kedvezek. Bár alapból nem vagyok a műfaj nagy rajongója, ilyenkor jól tud esni egy kis lassító jazz-es karácsonyi lista. A két órás válogatásban lesznek olyanok, amiket régóta ismertek, de akad olyan is, amiről fogalmatok sem lesz, honnan származik. De egyik sem gond, mert mind-mind hangulatos és ünnepi.

Remélem, hogy találtok magatoknak tetszetős listát és innentől megpróbáltok hangolódni az ünnepekre! 

Hozzászólások