AHdvent

AHdvent 13. nap: Az idei kedvenc vlogmas-ek

A mai világban, ahol naponta több százezer youtube videó kerül fel a plattformra, nem könnyű jó karácsonyi videókat találni. Természetesen az eddigi évekhez hasonlóan, idén is számos youtuber döntött úgy, hogy készít vlogmast. Van, akik naponta, van, akik heti 2-3 alkalommal, de vannak olyanok is, akik heti egy videóba sűrítik az eseményeket. Az, hogy melyik a legjobb megoldás, az jó kérdés! Annyi biztos, 2018-ban is találtam olyanokat, amiket napi szinten nézhetek, hiszen figyelemfelkelőtek, érdekesek, tanulságosak és kikapcsolnak. Lássuk csak, hogy melyek az idei legjobb magyar vlogmas-t tartalmazó youtube csatornák!

#Gabikari – Csizmadia Gabriella

Gabinál évek óta hagyomány, hogy vlogmast készítsen, ám idén már Gabikari néven fut ez a videósorozat. A lány rengeteg energiát fektet bele egész hónapban. Mellette sokszor feltűnik édesapja és nagybátyja, illetve Enzo kutyusa is. Többnyire tematikus tartalmakkal jelentkezik, ám nem egyszer készült már napi vlog is a csatornájára karácsony alkalmával.

fatimapanka

Fatimapanka szintén naponta jelentkezik friss videókkal. Ráadásul nem is rövidekkel. Többségében 20 perces témákkal jelentkezik be napról napra. Volt, hogy édesanyja, illetve férje is csatlakozott a vlogmas-hez. Mióta kiköltöztek Angliába, kevesebbet hallottunk róla, így nagyon megörültem, mikor közzé tette, hogy idén is napi videókkal készül decemberben. Azóta instagramon osztotta meg a nézőivel, hogy kicsit túlvállalta magát, így lehetséges, hogy a hátralevő időben csak néha oszt meg tartalmat, hiszen neki fontosabb a minőség, semmint a mennyiség.

heyheyjulie

Julcsi már korábban szólt, hogy nem fog napi videókat felvenni, de sokkal több kisfilmmel fog jelentkezni. Ezt tartva heti 2-3 vlogmas-sel, illetve karácsonyi csit-csettel jelentkezik. Természetesen az ő férje is csatlakozik hozzá néha, hiszen például az ajándékajánlós videónál egy férfi véleményét is fontosnak tartotta. A heti vlogok mellett olyan tartalmakat vesz fel, amely segítheti a karácsonyi lelassulást és hangulatba kerülést.

Tündér Kert

A Tündér Kert csatornát szerintem kevesebben ismerik, hiszen egyelőre nem túl népszerű, pedig lenne miért néznie az embereknek. A rengeteg haul videó mellett számos karácsonyi alkotással is meglepte már a nézőket, a sok-sok DIY ötletről már nem is beszélve. Egy igazán kellemes és hangulatos videósról van szó, aki minden szabadidejét az alkotásnak szenteli.

#Homemas – Viszkok Fruzsi

Napjaink egyik leghíresebb magyar női videósa Viszkok Fruzsi. Ő idén nem feltétlenül vlogmas-sel jelentkezik, hanem inkább homemas-nek nevezte el a videósorozatot. A lány nemrégiben költözött új lakásba és ennek felújítását örökíti meg. Természetesen a karácsony sem maradhat ki a tartalmakból, de nem feltétlenül szerette volna ő is erre kiélezni a december havi bejelentkezéseit, hiszen állítása szerint vlogmas-ből már van elég.

Pallagi Alexa

Alexa manapság igencsak egyedinek számít letisztult stílusával és fehér-fekete imádatával. A lány munka mellett heti egy videót tesz közzé vasárnaponként. Nem szokta túlzásba vinni a tartalmak gyártását, hiszen ő nem ebből él. Természetesen ő sem hagyta ki a vlogmas adta lehetőségeket, így heti egy videóba sűrítve megmutatja, hogy miként készül az ünnepekre. A videói többségében 10-12 percesek, így bárki által megnézhetőek, ha egy kis idő adatik két rohanás között.

Nektek melyek az idei kedvenc vlogmas sorozatotok? Illetve kíváncsiak lennénk, hogy erdekelne titeket egy angol verzió is? Ha igen, írjátok meg kommentben és jövő héten elhozzuk nektek!

Hozzászólások