AHdventÉletmódKultúralifestyle

AHdvent 11. nap – Ünnepi énidő

A december egy húzós időszak mindenki számára. Hiába vannak már most is egy hónapja kint a karácsonyi díszek mindenhol, a legtöbbünk nem állhat meg, hogy átélje a december ünnepekkel teli időszakát, hiszen a munka így is szinte az utolsó pillanatokig tart, hogy a vizsgaidőszakot már ne is említsem! Ha a hétköznapok szüntelen hajtása nem lenne elég, akkor még ehhez hozzájön az a stressz, amit a minden éves kényszeres takarítás és a szeretteinkkel kötelező jelleggel együtt töltött idő jelent. Kíváncsi lennék, hogy a karácsonyt ünneplő családok közül mennyien tudják veszekedés nélkül átvészelni ezt az időszakot? Ha tippelnem kéne, nem mondanék valami nagy számot. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy a fejetlenségben álljunk meg legalább egy napra és próbáljuk meg elfelejteni mindenki elvárásait. Hiába a szeretet ünnepéről van szó, magunkra is oda kell figyelnünk.

Mit tudnék még ezen ragozni? Legalább egy napot szánj magadra, arra, hogy megnyugodj és békés hangulatba kerülj. Persze nem hátrány, ha ezt egész idényben meg tudod tartani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lush Hungary (@lushhungary) által megosztott bejegyzés,

 

Vegyél egy forró fürdőt! 

Vegyél egy forró fürdőt, ha szereted az ilyet. Tegyél bele egy kis fürdősót, vagy egyenesen egy fürdőbombát, hiszen kijár neked ennyi. Szólj a családnak, barátoknak, hogy ne zavarjanak, egy-két óráig mindenki elboldogul egyedül. Fogd meg a kedvenc könyved, vagy akár a kedvenc sorozatod és kuckózz be. Ha olyan hangulatban vagy, néhány gyertyát is meggyújthatsz, hogy teljes aromaterápián vehess részt.

Olvasd el a kedvenc könyved!

Ha teheted az egész napod ilyen hangulatban töltsd. Kizárólag azt csináld, amit szeretsz és nem stresszel téged. Ezer éve nem volt időd olvasni? Kapd elő azt a remek kis regényt és vesd bele magad egy tea és/vagy kávé társaságában. Le vagy maradva a sorozataiddal? Itt az ideje kipattogtatni azt a popcornt, leülni és bepótolni a részeket. Van valami otthoni vagy kinti program, amit ezer éve meg akarsz csinálni, de sosem jutott rá időd? Múzeum, mozi, kézműves tevékenység? Csak hajrá!

Mi van, ha mégse úgy sülnek el ezek a dolgok ahogy tervezted és mégse élvezed őket annyira? Semmi! Semmi baj nem lesz belőle. Ha valamit nem élvezel, stresszel, felidegesít, rögtön hagyd ott és nézz valami olyan dolog után, ami örömmel és nyugalommal tölt el.

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.